10.05.2022

Slovenija kmalu dobiva še tri pasje parke, morda celo še kakšnega več!

Pasji parki zadnja leta postajajo vse bolj priljubljena točka, na kateri se srečujejo psi in seveda njihovi skrbniki. Sklepajo se številna nova prijateljstva, psi pa se lahko brez večjih zadržkov podijo po zelenicah, med različnimi ovirami in se igrajo s kosmatimi vrstniki. Prednost parkov je, da se psi igrajo brez povodcev, skrbnikom pa se ni potrebno bati, da bi psi pobegnili. Vsa večja slovenska mesta že imajo površine, namenjene samo psom, izjema je le Maribor.Ljubljana se lahko pohvali s šestimi pasjimi parki, Koper ima dva, sosednja Izola celo tri, svojega imajo tudi v Piranu, Murski Soboti, Novem mestu, Kočevju, Gornji Radgoni, na Ptuju ter v Slovenskih Konjicah. Kmalu pa se nam očitno obeta še kar nekaj pridobitev.

V prestolnici že razmišljajo o sedmem pasjem parku, ki naj bi zaživel v Tivoliju. Na občini primerno lokacijo še iščejo, zaenkrat termin gradnje še ni znan.

Parkovno površino, namenjeno kosmatincem, bodo čez nekaj tednov dobili tudi v Novi Gorici. Opremljena bo s pitnikom, peskovniki, tuneli in pasjimi igrali. Občina ga bo do začetka poletja postavila na območje bližine solkanske carinarnice.

Po kopici birokratskih zapletov bo letos pasji park dokončno ugledal luč sveta v Mariboru. Kar osem let so občani čakali na izpolnitev obljub županov, tokrat pa gre zares. Park bo stal na Taboru, in sicer med Vojašnico generala Maistra in površinami Športnih objektov. Zgrajen naj bi bil do jeseni.

To pomlad se bodo pasjega parka razveselili tudi v Ajdovščini. Nahajal se bo na travniku nasproti hubeljskega vrtca in bo opremljen tudi s pasjimi igrali. Oprema bo sicer izdelana iz naravnih materialov.

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.