11.02.2023

Slovenski štirinožni heroji so se že vrnili domov - 5 od 7 psov je težje poškodovanih

Danes se je ob podpori Slovenske vojske v domovino vrnila enota vodnikov reševalnih psov in spremljevalnega osebja iz Turčije, kamor je bila 7. februarja napotena kot reševalna pomoč zaradi posledic obsežnega potresa.

 

11 članska ekipa je svoje delo opravila izvrstno. Lokalnemu prebivalstvu so pomagali pri iskanju morebitnih preživelih pod ruševinami.

 

Borut Modic, vodnik reševalnega psa je podal oceno stanja psov po opravljeni misiji. Že na samem delovišču so ugotovili, da je psihična pripravljenost naših psov odlična, saj niti en pes ni pokazal niti najmanjšega stresa, ki bi lahko otežil reševanje. Žal pa so nevarne razmere na potresnem območju povzročile kar nekaj fizičnih poškodb našim psom. Od sedmh psov, sta se samo dva psa vrnila z lažjimi poškodbami, ostalih pet pa ima kar nekaj šivov in hujše poškodbe oziroma rane. Prav tako so lažje odrgnine dobili tudi posamezni vodniki reševalnih psov. 

 

Vsem poškodovanim herojem želimo čim hitrejše okrevanje.  

 

 

Vir: Uprava RS za zaščito in reševanje

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.