26.12.2019

Snoopy je rešil življenje in za vedno zaspal - Miha po enem letu še kar ne more sprejeti

Oktobra je minilo leto dni od dneva, ki je družini Kamenik spremenil življenje za vedno. Helena in Aljoša sta zgodaj zapustila hišo, zatem pa dobila zastrašujoč telefonski klic. Njihovo domovanje je bilo v plamenih. Usodnega jutra je bil v mansardnem delu hiše le njun sin Miha, njegov brat dvojček pa je prespal pri dedku in babici v spodnjem nadstropju. "Spal sem v dnevni sobi. Naenkrat je name skočil naš pes Snoopy in me grizel za uho. Stal je na meni in lajal. Mislil sem, da se hoče igrati z mano. Ko sem se predramil, je bila celotna dnevna soba v dimu. In to v takšnem dimu, da niti stene nisem našel. Nekako sem se rešil v spodnje nadstropje, kjer živijo stari starši," je takoj po dogodku medijem povedal Miha. Gasilci so kmalu ocenili, da je pes Miho zbudil v zadnjih sekundah in mu tako rešil življenje. Žal pa je ob tem dogodku za vedno zaspal Snoopy."To je nekaj najbolj groznega. Ta pes je bil res naš srček, naš zaklad," se tragičnega dogodka za naš portal danes spominja Aljoša Kamenik. "Miha je imel dolgo težave, pravzaprav jih ima še vedno. Zelo mu je bilo težko, saj Snoopyja ni mogel rešiti. Tega še danes ne more sprejeti," pravi Aljoša. Tudi sam pogosto potoči solzo v Snoopyjev spomin. Ni dneva, da ne bi družina pomislila nanj, v dnevni sobi stoji tudi Snoopyjeva žara.


"Snoopy je bil kot naš otrok, povsod je šel z nami. Živel je z nami v hiši, spal na sedežni ali v postelji, kjer mu je pač bilo za biti. Razvajali smo ga, ga cartali, otroka še posebej, seveda pa najbolj Miha. Bil je njegov ljubljenček. Ne pes, bil je naš član družine," nam pove Aljoša.

Kamenikovi se neizmerno zahvaljujejo vsem, ki so jim po tragediji priskočili na pomoč. "V dobrih dveh mesecih smo sanirali vse in si tako uredili nov dom. Življenje teče dalje, bogatejši smo za težko izkušnjo in tudi za spoznanje, da nikoli ne veš, kaj se ti v življenju lahko zgodi. Če tega ne doživiš, si ne moreš niti predstavljati, da lahko v trenutku izgubiš vse. Sicer pa se vse da popraviti, le izgubljenega življenja se ne da vrniti. Leto dni mineva in skoraj ni dneva, da ne bi pomislil na Snoopyja. Če je že moralo biti tako, smo mu res iz srca hvaležni, da je rešil našega Mihca. Kako je dobil moč in zmogel to, pa je res pravi čudež," dodaja Aljoša.


Družina Kamenik in društvo Srce za Bulle (foto: Jasmina Salopek)


Tako zvestih bitij, kot so psi, ni, je prepričan. Zato ne razume, da se nekateri ljudje do živali obnašajo tako kruto. "Ko preberem kakšno novico o mučenju živali, se mi trže srce. Kaj vse so zmožni ljudje, sploh ni možno razumeti. Sam si ne znam predstavljati, da bi psa imel zaprtega v boksu, kaj šele, da bi moral biti priklenjen na verigo. Imeti psa je velika odgovornost, ki človeku spremeni življenje. Zato se je potrebno živali prilagajati," pojasnjuje Kamenik in upa, da se bo pri nas zaostrila zakonodaja za mučitelje živali.

Kmalu po tragičnem dogodku je v njihova življenja vstopil nov član. "Društvo Srce za Bulle je po naši nesreči stopilo z menoj v kontakt in nam ponudilo, da pokojnega Snoopyja upepelijo in nam dostavijo žaro, za kar smo jim hvaležni. Ponudili so nam tudi novega kužka. Odločitev ni bila lahka, a sem jo sprejel in tako smo Mihcu pripravili presenečenje. Tistega dne so nam tako domov pripeljali tudi našega novega družinskega člana, ki smo ga poimenovali Snoopy JR."Tekle so solze žalosti, pa tudi solze veselja. "Ta dan bo ostal v meni za večno. Žara našega heroja, našega ljubljenčka, našega srčka. Potem pa še nov kuža. Uf, to je bilo presenečenje. Kako je priletel, se stiskal in bil vesel ... Kot bi čutil, da je prišel nekam, kjer ne bo le pes, ampak mnogo več. Postal je del nas, član naše družine in verjetno tudi najbolj scartan kužek, tako vsi pravijo," pravi Aljoša in dodaja, da mu je Snoopy JR. vlil novih moči. Moči, ki so bile zelo potrebne, da je družina Kamenik zaživela novo življenje. Življenje, v katerem spomin na pasjega heroja ne bo zbledel nikoli.


Snoopy Jr.

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.