18.04.2022

Šokantni prizori zverinskega mučenja psov in mačk, ki so bili v stiku s pozitivno osebo

POZOR! OGLED POSNETKOV NI ZA OBČUTLJIVE!

Kitajska politika ničelne strategije do covida je spet prinesla
zapore večjih mest, vključno s Šanghajem. Te so močno omejile gibanje prebivalcev, zaprli so se lokali, pa tudi številne dejavnosti in trgovine v teh mestih. Zapore na Kitajskem so sicer strožje kot v ZDA in evropskih državah. Svet pa v zadnjih dneh pretresajo tudi posnetki nehumanega ravnanja s hišnimi ljubljenci. Za kaj gre? Kot je znano, morajo prebivalci takoj po zaznani okužbi oditi v karantenske centre. Če se upirajo, jih v centre privedejo s silo. Ukrep velja tudi za najmlajše otroke, ki jih po zaznani okužbi nemudoma ločijo od njihovih staršev. Mestne oblasti so postavile tudi več kot sto montažnih bolnišnic, v katerih zadržijo vsakega posameznika, ki je pozitiven na novi koronavirus.
Zverinsko krute obravnave pa so tudi tokrat deležni psi in mačke, ki so bile v stiku z osebami, ki so pozitivne na virus. Kljub temu, da ni prav nobenega dokaza, da bi bile te živali lahko prenašalci virusa, kitajske oblasti pse, tudi na silo, nalagajo na tovornjake in odpeljejo v neznano. Številne ubijejo kar na mestu. Mačke natlačijo v žaklje, ki jih nato puščajo na ulicah, kmalu pa odpeljejo:


Hudega trpljenja so deležni tudi psi in mačke družin, ki jih odpeljejo v karantenske centre. Te živali ostanejo, prepuščene same sebi, zaprte v stanovanjih - brez hrane in vode, tudi po več dni.

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.