23.05.2023

Spoznajte 104,6 cm visokega Zeusa, najvišjega psa na svetu

Dve leti star Zeus, 104,6 cm visoka nemška doga iz Bedforda v Teksasu, se je vpisal v Guinnessovo knjigo rekordov kot najvišji živeči pes na svetu. Kot so zapisali pri Guinnessu je njegova skrbnica Brittany Davis že od otroštva sanjala o veliki nemški dogi. Željo ji je uresničil brat Garrett, ko ji je podaril 8 tednov starega mladička Zeusa, ki je bil že kot mladiček zelo velik.

 

Brittany pravi, da je Zeus zelo umirjen pes, ki ima rad sprehode po soseski, še najraje pa se potika po lokalni kmečki tržnici, kjer ga že vsi poznajo in pogosto dobi dodatne priboljške. Ne glede na svojo velikost se Zeus spoprijatelji s psi vseh velikosti. Tudi doma ima pasjo družbo še treh manjših psov in mačke.

 

Zaradi njegove velikosti so mu dostopne stvari na pultu, mizi, policah, ….. Rad ukrade otroško dudo iz pulta in tudi hrana, ki ostane na pultu ni varna pred njim.

 

Brittany opozarja vse, ki bi si želeli velikega psa, da se morajo zavedati, da je hranjenje velikega psa precej drago. Mesečno porabi okoli 250 eurov za Zeusovo hrano. Vsako jutro in vsak popoldan Zeus poje 6 skodelic hrane za velike pse.

 

Tudi prejšnji najvišji pes je bila nemška doga po imenu Zeus iz Otsega. 111,8 cm visoki Zeus je umrl leta 2014, v svojem petem letu starosti.

 

Vsebina in fotografije: FB Guinnessworldrecords

 

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.