06.02.2020

Spremembe pri zbiranju papirja za brezdomne živali

Zbiranje in prodaja starega papirja je bilo v preteklih letih zelo pogost in priljubljen način, s katerim so si nekatera društva za zaščito živali zagotavljala finančna sredstva za svoje delovanje. Akcije, kot je zbiranje starega papirja poleg prihodka, ki ga neprofitne organizacije pridobivajo iz tega naslova, pomenijo tudi družbeno-koristno delo, tudi v luči stimulacije za ločeno zbiranje odpadkov.
V Društvu za zaščito živali Kranj, kjer so v minulih letih uspeli zbrati že preko 750 ton starega papirja, so včeraj opozorili, da je prišlo na tem področju do nekaterih sprememb: "Žal so odkupne cene izredno padle, zato je še posebej pomembno, da zbirate res samo papir in ne tudi kartona, ki zasede veliko prostora in zanj po novem praktično ne bomo dobili nič. Cene odkupa so po novem tako nizke, da smo kar nekaj časa resno premišljevali, da bi z akcijami zbiranja starega papirja enostavno zaključili. A ker je to vsakič en tak super dogodek, poln pozitivne energije, priložnost za osebno druženje z vami, za resne pogovore in sproščene klepete, smo se odločili, da tradicijo skupaj z vami, našimi zvestimi podporniki, peljemo naprej," sporočajo.

V društvu podpornike prosijo, naj v bodoče za ta namen zbirajo predvsem časopise, revije, reklamne letake in kataloge, knjige, zvezke in pisarniški papir. Nič ne bo narobe, če boste te izdelke hranili v kartonasti škatli, čeprav same kartonaste škatle za njihove zbiralne akcije ne pridejo več v poštev, prav tako za namen zbiralnih akcij ne pridejo v poštev rolice toaletnega papirja, škatle od jajc in papirnate vrečke od mačjega peska.

Kranjsko društvo akcijo zbiranja starega papirja sicer pripravlja dvakrat letno, in sicer jesenskem in spomladanskem času. Naslednja akcija bo organizirana v aprilu, svoje podpornike pa pozivajo, naj jih v primeru vprašanj ali dilem, ki se dotikajo novega režima zbiranja in odkupa kontaktirajo.

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.