17.10.2020

Spremenjen režim posvajanja v ljubljanskem zavetišču

Iz Zavetišča Ljubljana spominjajo na spremenjen režim posvajanja v zavetišču. "V zavetišču se trudimo ohranjati neprekinjene posvojitve naših živali in zato smo sprejeli ukrepe v skladu s preprečevanjem širjenja koronavirusa, za katere vas prosimo, da se jih držite," pozivajo v sporočilu za javnost.

Velja, da potencialni posvojitelj najprej pokliče na telefonsko število zavetišča, ki je 01 256 02 79, tam pa se bo dogovoril za termin posvojitve. Osebju zavetišča boste po telefonu odgovorili na vprašanja iz vprašalnika in se pogovorili o pogojih, v katerih bo žival bivala. Na ogled živali lahko pride le ena zdrava oseba naenkrat, ki mora ob vstopu v zavetišče nositi masko in rokavice. Ob vstopu v zavetišče morate ohranjati medosebno razdaljo z zaposlenimi vsaj 2 metra. V notranje prostore lahko vstopate le ob pozivu zaposlenega. Skladno z navodili Nacionalnega inštituta za javno zdravje odsvetujejo obisk zavetišča vsem, ki kažejo znake obolenj, starejšim osebam in kroničnim bolnikom.

Živali, ki so na voljo za posvojitev v Zavetišču Ljubljana lahko vidite na tej povezavi.

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.