31.01.2017

Starčki so zakon! Staff je zakon!

Večina tistih potencialnih posvojiteljev običajno razmišlja o mladičku ali mlajšemu psu. Obstaja namreč mnenje, da je takega psa lažje socializirati in ga nekako "oblikovati" po svojih željah. Kaj pa starejši ali ostareli psi? Ti psi pridejo v zavetišče vsak s svojo nesrečno zgodbo. Nikakor ne drži predsodek glede starejših psov, ki so na voljo za posvojitev, da naj bi bili problematični in naj bi imeli vedenjske težave. Starejši psi ponavadi izgubijo svoj dom zaradi njihovih lastnikov, ki so bodisi umrli, ali pa več ne morejo ali celo ne želijo skrbeti zanje. Ti psi v večini primerov nimajo težav z adaptacijo v novo okolje, prav tako ne z spremembo svojih navad. Prednost starejših psov v primerjavi z mlajšimi je tudi ta, da lahko ocenimo njihov karakter, ki se je do tistega časa izrazil. To pa še zdaleč ne pomeni, da starejšega psa ni mogoče prevzgojiti, ali spremeniti njegove navade.

 

Tudi v letu 2017 bomo na našem portalu predstavljali zgodbe "starčkov", ki bodisi v slovenskih zavetiščih ali v varstvu društev proti mučenju živali že nekaj časa čakajo na tistega pravega človeka. Ste to morda vi?

 

 

Staff je prijeten in igriv mešanec s staffordom, katerim pripisujemo pogum, močan karakter in vdanost lastniku. Star je dvanajst let in je gluh, vendar je za svoja leta precej vitalen. Z drugimi psi se ne razume najbolje zato išče dom, kjer bo človek posvečal pozornost samo njemu. Do ljudi je zelo miroljuben in si nadvse želi pozornosti in crkljanja. Oddaja se pod posebnimi pogoji, saj ima status nevarnega psa in mora na javnih površinah nositi nagobčnik. Išče poznavalca pasme, ki bo zanj skrbel kot se spodobi in imel dovolj velik kavč, da bosta lahko skupaj gledala TV. STAFF je zakon!

 

Informacije in ogled:

 

ZAVETIŠČE ZA ZAPUŠČENE ŽIVALI LJUBLJANA

 

Naslov: Gmajnice 30, 1000 Ljubljana

Kontakti: 01 256 02 79, info@zavetisce-ljubljana.si 

Spletna stran, Kako do zavetišča in Facebook


 

Povezane vsebine:S posvojitvijo starejšega psa polepšamo življenje njemu in sebi

Razbijamo mite: Posvojiti starejšega psa nima smisla

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.