02.01.2013

'Talentka' Amadea ob koncu leta podarila hrano

Amadeo Colja nedvomno pozna velik del širše javnosti, saj je s svojo psičko Boro nastopila v prvi sezoni oddaje Slovenija ima talent. Dokazala je, da imata s psičko pravi talent in tudi to, da je lahko odnos med psom in človekom zelo močna vez ter nenazadnje tudi način življenja.

 

Amadea s psičko Boro gostja na našem How Show-u v Ilirski Bistrici


Čeprav se sprva ni želela prijaviti na oddajo je vesela, da je naposled to vendarle storila, saj se je njeno življenje od tedaj bistveno spremenilo, predvsem kar se tiče športnih dosežkov v pasjem frizbiju. Dobila je široko podporo javnosti in sponzorje, ki so ji nekatera tekmovanja v tujini lažje omogočili. V prazničnem decembru pa se je Amadea odločila tudi za manjšo dobrodelno akcijo.

 

Obiskala je Obalno zavetišče in za zapuščene živali darovala 45 kg hrane. "Vso hrano, ki sem jo dobila na zadnjih tekmah v tem letu, sem podarila Obalnemu zavetišču," je dan preživet na Obali opisala Amadea.

 

Z mamo Alenko in prijateljem Gašperjem so obiskali tudi studie najbolj poslušanega radia na Obali, Radia Capris, kjer je Amadea opravila kratek intervju z voditeljico Laro Pirc. Amadea je poslušalcem med drugim zaupala neprijetno izkušnjo s pokanjem petard: "Tudi Bora je izredno prestrašena ob pokih petard, saj je doživela zelo neprijetno izkušnjo. Ko je bila še majhna psička, se je zatekla v neposredno bližino ognjemeta, zato je njen strah še toliko večji."

 

 

Foto: Dare Čekeliš in Facebook profil Amadea Colja

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.