08.03.2024

The Little Grey – dokumentarni film o kruti pasji tekaški industriji konec marca v Ljubljani

Oktobra 2023 je izšel dokumentarni film The Little Grey, ki bi ga v Društvu Hrtji svet Slovenije radi delili tudi z vami, zato 23. marca organizirajo ogled filma z okroglo mizo. Na okrogli mizi bodo člani društva predstavili problematiko tekaške industrije na Irskem in v Angliji, izpostavili morebitne rešitve ter odgovorili na vaša vprašanja.

 

V filmu The Little Grey so predstavljeni intervjuji s politiki, organizacijami, ki rešujejo velike angleške hrte ter njihovimi posvojitelji. V intervjujih izpostavijo kruto tekaško industrijo v Avstraliji in predstavijo življenje s posvojenimi hrti.

 

Greyhound tekaška industrija je neusmiljena, kruta in krvava. Greyhoundi že celo stoletje umirajo ... Mladi, zdravi, morda le rahlo poškodovani ... Večina jih ne dočaka niti četrto leto starosti. Označijo jih za "nekoristne ali odslužene". V industriji se vrtijo vrtoglavo visoki denarni zneski (ne le milijoni, temveč milijarde evrov). Kljub temu, da vpleteni v ta umazan posel poskušajo slepiti javnost (opisujejo, da trenerji in lastniki lepo skrbijo za svoje hrte, ter jih po končani tekmovalni karieri vedno poiščejo domove), je žalostno dejstvo, da dobi možnost posvojitve le četrtina greyhoundov, ki končajo tekmovalno kariero.

 

Žal tudi v letu 2024 še vedno obstajajo tekmovalni stadioni, kjer greyhoundi tečejo za svoje življenje. Sekunde so lahko usodne in odločajo o njihovem življenju ali smrti. Kljub trudu mnogih organizacij, ki se borijo za zaprtje tekmovalnih stadionov in pravice greyhoundov, so premiki v njihovo dobrobit žal (pre)počasni.

 

Dogodek v organizaciji Društva Hrtji svet Slovenije bo potekal v soboto, 23. marca od 17. ure dalje v Centru Zalog. Na dogodek se lahko prijavite TUKAJ!

 

Fotografija: Dreamstime

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.