03.10.2019

To soboto dobrodelni dogodek v Arboretumu!

To soboto se bo v organizaciji Zavoda Naš kuža in v sodelovanju z Lidlom Slovenija odvil dobrodelni dogodek Koraki za tačke. Med 10. in 17. uro bo v Arboretumu Volčji Potok potekalo odprtje Migimigi igrišča za pse, čaka pa nas tudi dobrodelni pasji poligon, otroška ustvarjalnica, poslikava obrazov in dobrodelni srečelov. Na dogodku bodo skozi ves dan potekale še druge številne aktivnosti.Predstavila se bodo nekatera društva za pomoč živalim, pasji frizer Bandito z manjšimi dobrodelnimi storitvami za kosmatince ter Veterina Noe, ki bo delila uporabne nasvete. Letos nas bodo na dogodku obiskali tudi terapevtski kužki iz društva Ambasadorji nasmeha, ki bodo pripravili učne urice na temo izobraževanja otrok glede skrbi za živali. Otroci bodo spoznali pravilen pristop do psa, odgovorno skrbništvo živali, pravilno rokovanje z živalmi, se naučili in izvajali trike, živalim prebrali kakšno kratko zgodbico, dajali priboljške, jih česali in božali ter ugotavljali raznolikosti med živalmi, se igrali, poslušali srček, jih izmerili. Strokovnjaki za pasje vedenje Alfakan pa bodo zbranim predstavili nekaj poučnih, vsestransko uporabnih in hitro osvojljivih trikov, ki jih lahko lastniki enostavno vadijo s svojimi psi. Predstavili bodo tudi razloge, zakaj je učenje trikov dobro za pse in njihove vodnike. Dogodek bo popestril tudi reper Trkaj.

Namen dogodka je združiti ljubitelje živali, ozaveščati ljudi o odgovornem lastništvu in pomagati pri zbiranju sredstev za brezdomne kosmatince. V ta namen je tudi letos aktivirana možnost doniranja preko sms sporočil. SMS s ključno besedo TACKE1 ali TACKE5 lahko pošljete na številko 1919 že zdaj, s čimer za brezdomne živali prispevaš en ali pet evrov. Dobrodelni prispevek bo mogoče oddati tudi na dogodku v Arboretumu.

S stojnicami se bodo predstavila tudi društva za zaščito živali, in sicer: Obalno društvo proti mučenju živali, Društvo za zaščito živali Arja, Društvo za zaščito živali Kranj, Društvo za zaščito in pomoč živalim Lajka. Društvo AniMa, Mahajoči repki, Društvo Angelske šapice, Društvo Reks in Mila in Animal Angels.

Vsa zbrana sredstva na dogodku bodo namenjena organizacijam za zaščito in pomoč brezdomnim živalim, s katerimi sodeluje in se povezuje Zavod Naš kuža, ki jo vodi priljubljeni slovenski glasbenik Rok Terkaj.

Se vidimo to soboto v Arboretumu na dogodku KORAKI ZA TAČKE! :)

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.