28.01.2020

To soboto protest pod naslovom 'Rešimo gorenjske živali!'

To soboto se pred gorenjskim društvom Perun pripravlja protest pod imenom "Rešimo gorenjske živali!"

"Plačano mučenje živali v zavetišču Perun se vleče že predolgo in to je potrebno ustaviti! Ogromno zbranih dokazov in izjav o tem, da zavetišče povzroča trpljenje namesto odrešitve za živali, do sedaj ni bilo zadosti, da bi se pristojne službe zganile in moriji naredile konec z zaprtjem in prepovedjo obratovanja. Predolgo smo bili pretihi. Čas je, da bolj na glas povemo, kaj se mora zgoditi. Leto 2020 mora biti leto lepšega ravnanja s tistimi, ki so popolnoma nemočni. Bodimo njihov glas!" sporočajo organizatorji protesta na socialnih omrežjih.

Spomnimo. Zavetišče Perun se je v zadnjem letu večkrat znašlo v središču medijskih poročanj, predvsem zaradi nepravilnosti, ki jih je lani ugotovila veterinarska inšpekcija. Zaradi medijskih "pritiskov" se je lastnik zavetišča najprej odločil zavetišče zapreti, nato pa si vendarle premislil. Kljub ugotovljenim nepravilnostim s strani veterinarske inšpekcije in izdani odločbi, v kateri je med drugim navedeno, da je Zavetišče Perun v okolje vračalo nesterilizirane in nekastrirane mačke, oddajalo veterinarsko nepregledane živali, pomanjkljivo oglaševalo živali, ki so bile na voljo za posvojitve ... so nekateri župani pred osmimi dnevi Pircu izrazili podporo in si na ta način očitno zagotovili pogodbo o oskrbi brezdomnih živali tudi v prihodnje.

Zavetišče Perun je od gorenjskih občin letno prejme okrog 75 tisoč evrov.

 


Odmevne zgodbe, ki so v javnost prišle v zvezi z delovanjem Zavetišča Perun lahko preberete na dnu tega članka (povezave do aktualnih člankov).

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.