20.03.2020

Trgovine za živali ODPRTE! Kako naprej? Trgovina ali splet?

Trgovine za male živali bodo po izdaji dovoljenja s strani ministrstva spet odprte, a po prilagojenem delovnem času in pod pogoji, ki veljajo praktično na vseh javnih mestih, ki lahko v teh dneh ostanejo odprta. 31 spletnih trgovcev, ki smo jih pri portalu Pes moj prijatelj združili v enoten vodnik, je v minulih urah delalo s polno paro. Nekateri so beležili celo 10 kratno povečanje naročil, naš vodnik pa si je v 24 urah ogledalo rekordnih 98.000 Slovencev.

Občutno povečanje spletnih naročil je prineslo tudi nekatere težave, kar je posledica prevelikega števila naročil in preobremenjenosti dostavnih služb. Pri največjem slovenskem ponudniku hrane za male živali beležijo tolikšne težave, da se dostava njihova paketov podaljša tudi do enega tedna.

Kmetijsko ministrstvo si je zato v zadnjih dneh prizadevalo za odprtje trgovin, gospodarsko ministrstvo pa je bilo ves čas proti, naposled pa popustilo.

Trgovine bodo od sobote torej spet odprte, ni pa nujno, da se bodo za odprtje odločile vse! Priporočamo vam, da informacije o tem, ali so odprti in po kakšnem urniku poiščete na spletnih straneh trgovcev. Slednji sicer mirijo - hrane za živali NE BO zmanjkalo, zato naj skrbniki živali kupujejo preudarno in premišljeno, ob tem pa naj se osredotočijo zgolj na najnujnejše. Ob tem naj upoštevajo tudi odlok o prepovedi zbiranja na javnih površinah - nakupe naj posamezniki opravljajo samo v primeru, da so povsem zdravi, ob obisku prodajaln naj bodo sami, pri tem pa pazijo, da zagotavljajo varno razdaljo do gibanja ostalih. Prav tako naj upoštevajo pravila vstopa v prodajalne in vse ukrepe, ki veljajo za zaščito zaposlenih in kupcev: omejeno število kupcev v poslovalnici, upoštevanje varnostne razdalje ...

 

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.