22.10.2018

Ustavil promet in rešil psa!

Z Obale prihaja še ena navdihujoča zgodba. V sklopu akcije Heroj dneva, ki jo to jesen pripravljajo na koprskem Radiu Capris so danes zjutraj predstavili še eno posebnega heroja.

 

V minulih tednih so priznanje s strani Radia Capris prejeli že vodja Obalnega društva proti mučenju živali, Andrea Bogataj Krivec, obalni raper Drill, ki v sodelovanju z osnovnimi šolami preko glasbe ozavešča o odgovornem skrbništvu živali in Pirančan Milan Petrovič, ki je brezdomnim mucam postavil t.i. mačje hostle.

 

 

Damjan Muhič je na svoji poti iz službe domov na Hrvaško naletel na izgubljenega psa, ki je taval sredi zelo prometne ceste med Šmarjami in Dragonjo. Ustavil je promet in poskrbel, da je kuža prispel k svoji lastnici. A ni bilo tako zelo lahko. "Gre za zelo prometno cesto. Pes je ogrožal sebe in ostale udeležence v prometu. Varno sem ustavil svoj avtomobil, pa tudi ostali promet in psa spravil s ceste. Ker stanujem na Hrvaškem, kužka nisem mogel odpeljati s seboj. Zato sem poklical zavetišče, kjer se na moje klice ni javil nihče," radijcem zaupa sogovornik.

 

 

"Veliko časa sem razmišljal, kaj naj storim in se nato spomnil na Facebook skupino Radia Capris, kjer je res ogromno ljudi z Obale. Tam sem objavil fotografijo in pozval lastnika, naj se mi oglasi. A takoj za tem se mi je izpraznila baterija na mobilniku. Psa sem dal v avto in se odpeljal do gostilne v Šmarjah," nadaljuje Damjan. Ko mu je uspelo napolnili telefon pa je sledilo presenečenje. Na njegov zapis na Facebooku se je odzvala lastnica. Celotno zgodbo preveri v posnetku:

 

 

 

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.