19.09.2023

V Angliji bodo na seznam prepovedanih psov dodali ameriškega bully-ja XL

Iz Anglije prihajajo novice, da so ameriškega bully-ja XL označili za smrtno nevarno pasmo in ga bodo do konca leta dodali na seznam prepovedanih pasem. V petek je premier Rishi Sunak na družbenih omrežjih objavil, da psi te pasme predstavljajo nevarnost za skupnost in človeška življenja, ter obljubil, da bo pasmo odstranil iz angleških ulic.

 

Do te odločitve je prišlo le dan po tem, ko je v Midlandsu umrl moški, potem ko sta ga pogrizla dva psa omenjene pasme. Že pred tem so poročali o več drugih napadov v katerih so bili prisotni ameriški bullyji XL, med drugim tudi napad na dvoletnega otroka.

 

Glavna veterinarka Christine Middlemiss je za Euronews zagotovila, da ne bo prišlo do množičnega odstrela psov. Obstoječi skrbniki bodo morali registrirati svoje pse in zanje sprejeti stroge varnostne ukrepe.

 

V Angliji se bo tako ameriški bully XL pridružil ostalim zakonsko prepovedanim pasmam: pit bull terierju, japonski tosi, argentinski dogi, brazilskemu filu (mastif).   

 

Uredništvo Pes moj prijatelj

Fotografija: Dreamstime

 

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.