13.05.2017

V gozd odvrgla tri pasje mladiče in se odpeljala

Nevestna lastnica je v gozdu odvrgla tri pasje mladiče in se nato odpeljala s kombijem rjave barve. Ptujska uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je obravnavala še en primer krutega ravnanja z živalmi, poroča portal mariborinfo.com. Po besedah veterinarske inšpektorice Branke Kozenburger so bile tri odvržene psičke mešane pasme stare nekje od štiri do pet mesecev. Ob njenem prihodu so bile nekoliko shujšane, polne klopov, vendar v dobrem zdravstvenem stanju. Inšpektorica je za portal še povedala, da jim je najditelj nemudoma prinesel vodo in nekaj hrane ter s hitrim obveščanjem Ptujske veterinarske uprave, preprečil tragedijo.

 

 

Veterinarska inšpektorica se je ob tem krutem ravnanju odločila, da zaradi lažjega iskanja storilke zadevo objavi v medijih, med drugim pa upa tudi na pomoč policije, saj sta najditelja psičk podrobno opisala storilkin kombi rjave barve, ki bi naj ustrezal opisu modela Renault Traffic. Priči dogodka si sicer nista uspela zapisati registrskih tablic, saj je storilka z visoko hitrostjo zapeljala iz gozda na glavno cesto in pri tem, po besedah očividcev, ogrožala varnost v prometu. Lastnica ima srednje dolge lase temne barve.

 

Za takšno dejanje, kjer gre za namerno oziroma trajno zapustitev živali, se storilec sankcionira po 4. členu zakona o zaščiti živali, ki govori o mučenju živali in je zato predvidena zaporna kazen.

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.