24.12.2012

V Italiji vedno več občin prepoveduje pokanje petard

Natanko pred letom dni smo na našem portalu poročali o odloku, po katerem so v občini Torino (Italija) za silvestrovo prvič prepovedali kakršnokoli uporabo pirotehničnih sredstev. Kršiteljem so izdali globe v višini 500 eurov in ovadbo zaradi mučenja živali.

 

Letos podobna vest prihaja tudi iz Bologne. V tej občini so prvič prepovedali uporabo vseh pirotehničnih sredstev v celotnem prazničnem obdobju, in sicer od 24. decembra do 1. januarja. Odlok je podpisal župan z utemeljitvijo, da gre v prvi vrsti za zagotavljanje varnosti občanov in tudi, da s hrupom ne bi motili ostarelih in bolnih ljudi ter domačih živali, ki jim pokanje povzroča velik stres.

 

Podobne prepovedi in omejitve letos veljajo tudi v mnogih drugih krajih po Italiji, kot so: Torino, Milano, Bari, Venezia, Lecco, Asti, Pesaro, Olbia, Modena, Cesenatico, Cesena.

 

V Italiji sicer vsako leto, samo na silvestrovo zaradi pobegov, kot posledice pokanja petard in ognjemetov umre 5.000 živali.

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.