28.04.2019

V Mariboru odkrili grozljiv primer mučenja - za dva psa ni bilo pomoči!

V Društvu za zaščito živali Maribor so objavili zgodbo, kakršni po njihovih besedah še niso bili priča. Kot ponavadi, so se tudi tokrat odzvali klicu na pomoč. A niti v najhujših sanjah si niso predstavljali, čemu bodo na kraju, nedaleč stran od Maribora, dejansko priča. "Le lučaj iz Maribora sta hudo trpela dva psa. Psička z ogromnim tumorjem iz gobčka. Podhranjena, zelo zanemarjena, rane tudi po telesu, polna klopov in bolh, nezmožna jesti. Smrdelo je grozno. Tekla ji je kri. Samec z ogromnim trebuhom, najprej smo mislili, da je visoko breja samica. Bil je samec. V trenutku smo oba psa odpeljali k veterinarju. Lovili smo zadnje minute," v ganljivem zapisu pripovedujejo Mariborčani.


Psička je pred ambulanto od izčrpanosti kar obležala na tleh in iz tumorja na gobčku se ji je vlila kri. Ob pregledu veterinarja se je ugotovilo, da je zadeva tako zelo huda, da psički ne bo uspelo. "Bili smo ob njej in z njo v njenih zadnjih trenutkih, jo božali ... odšla je pomirjena," pravijo v društvu. Z veterinarjem so se dogovorili, da se vidijo naslednji dan, ko naj bi se posvetili še drugemu psu. Njegova koža je bila namreč črna od klopov in bolh. Najprej so ga okopali in obrili. "Izkazalo se je, da je tudi on podhranjen, zaradi ogromnega trebuha revež ni mogel niti ležati. Spal je sede, saj če se je vlegel ni mogel dihati in se je začel dušiti,” dodajajo v društvu. Po tem, ko so spraznili nekaj tekočine iz trebuha, so opravili še ultrazvoke in rentgen. Rezultati so pokazali zelo resno stanje in ogromen tumor, ki je pritiskal na vse organe. Tudi njemu ni bilo več pomoči, pravijo v društvu. "Niti dan, dva ali tri mu ne bi mogli več polepšati brez agonije in v stanju, kakršnem je bil. Čeprav ga je čakalo vse. Odšel je za mavrico."

Primer nadzorništva so v društvu delili z javnostjo zato, da vsi vidijo, kaj se dogaja naokoli. "Ko itak zataji človek, lastnik ... pa zataji še sosed, obiski, poštar. Sociala. Prekleto pa trpi žival. Opozorimo tokrat še prijazno, da tisti, ki se ukvarjate s pomočjo živalim na terenu, to tudi dejansko počnete. Ali sporočite komu drugemu, ki bo pomagal. Tukaj nismo bili prvi. Žal pa smo bili zadnji. In tudi zato, da se ne pozabi, da smo nenazadnje tudi mi samo ljudje, prostovoljci. In verjetno je jasno, da naše poslanstvo opravljamo z glavo in v največji meri s srcem. In takšne stvari ter takšni konci nas zelo zlomijo," nadaljujejo v Društvu za zaščito živali Maribor.Foto: Društvo za zaščito živali Maribor

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.