17.03.2021

V Mengšu pes ubil otroka

Po poročanju portala 24ur je v občini Mengeš rotvajler v popoldanskih urah do smrti pogrizel deklico, mlajšo od deset let. Okoliščine tragičnega dogodka policija še preverja. Več informacij bo tako znanih predvidoma jutri. 

Na tragično novico so se že odzvali v Društvu za zaščito živali Lajka: "Skrajni čas, da se prevetri zakonodaja in se določi kdo lahko poseduje psa, kdo jih lahko vzgaja in prevzgaja ("kvazikinologi" rastejo kot gobe po dežju), nikakor pa ni opravičljiv ugriz nobenega psa ne glede na pasmo! Ljudje, čas je, da se začnemo obnašati odgovorno, da poiščemo strokovno pomoč, če svojega psa ne obvladujemo in da imamo svojega psa VEDNO pod nadzorom. Bolečine staršev in bližnjih si ne predstavljamo, ni besed, ki bi orisale ta občutja. Iskreno sožalje."

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.