12.02.2019

V Pomurju s tradicionalno akcijo cenejših sterilizacij in kastracij

Letno na cesti pristane več tisoč mačk, tudi več sto psov, vsem ni možno najti dobrih domov, zato sterilizacije in kastracije rešujejo življenja. Ne bodite del problema, bodite del rešitve. Ravnajte ODGOVORNO, sterilizirajte in kastrirajte svoje mačke in pse! V Pomurju se je pričela posebna akcija, v kateri lahko svoje živali sterilizirate ali kastrirate ceneje.

 

 

 

VSE AMBULANTE V POMURJU Z 20 % POPUSTOM

 

Vse do 31. marca 2019 v organizaciji Društva za zaščito živali Pomurja poteka akcija sterilizacij in kastracij psov in mačk. Prav vse ambulante v Pomurju in v Moškanjcih tako nudijo 20 % popust pri ceni storitve. Vse informacije in kupon najdete na tem mestu.

 

 

V Sloveniji je preveč psov in mačk: vsekakor se skoti več živali, kot jih lahko dobi dom. Mnoge živali, ki jih ljudje ne morejo oddati, pristanejo na cesti in nato v zavetišču. Preplašene in sestradane imajo 30 dni časa, da spet začnejo zaupati ljudem. Če jih v tem času nihče ne posvoji, jih je po Zakonu o zaščiti živali dovoljeno evtanazirati. S sterilizacijo oz. kastracijo svoje živali lahko tudi vi pripomorete, da bo teh zavrženih živali, ki v zavetiščih težko najdejo nov dom, manj. Pozitiven vpliv na zdravje: preprečuje raka na maternici, mlečnih žlezah, prostati in modih, zmanjša prenos spolno prenosljivih bolezni, pišejo na strani Dzzž Pomurja.

 

Foto: Shutterstock

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.