17.04.2020

V ponedeljek ponovno odpira Zavetišče Maribor

V okviru rahljanja ukrepov za preprečevanje širjenja okužb s covidom-19 bodo v Mariboru v ponedeljek znova odprli za obiskovalce tamkajšnje zavetišče za zapuščene živali. Mariborsko zavetišče je sicer vrata zaprlo že takoj ob izbruhu epidemije. Od ponedeljka bo ponovno odprto po ustaljenem urniku, in sicer v času uradnih ur ob delovnikih med 9. in 11. uro ter med 13. in 15. uro. Sprehodi živali in ogledi bodo sicer mogoči med 9. in 14. uro. "Zavetišče za javnost odpiramo s prošnjo po spoštovanju varnostnih ukrepov, s spoštovanjem katerih obiskovalci še zmeraj varujejo svoje in zdravje naših zaposlenih," sporočajo iz zavetišča.

Še naprej pa bodo sicer veljale nekatere omejitve: v zaprte prostore zavetišča bodo lahko obiskovalci vstopali le posamezno. Pri ogledih živali bosta lahko prisotna največ dva potencialna posvojitelja hkati. Sprehajalci morajo svoj obisk najaviti na telefonsko številko zavetišča ali preko elektronske pošte. Na vseh površinah zavetišča bo obvezno nošenje zaščitne maske.

Ne spreglej: V Zavetišču Maribor iščejo nadomestne "mame in očete" za mladičke

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.