20.11.2020

V prometni nesreči udeležen preprodajalec psov

V sosednji Italiji na avtocesti Trst - Benetke (v bližini Palmanove) so v sredo italijanski policisti ponovno zasegli pasje mladiče. Slednji niso prišli do cilja zaradi prometne nesreče, v katero se je zapletel šofer, ki jih je prevažal.Iz prevrnjenega avtomobila je na cestišče popadalo nekaj kletk, ki so se odprle, iz njih pa je pobegnilo 5 mladičev podobnih huskeyu, ki so se prestrašeno razbežali po avtocesti. V avtomobilu so ostali še štirje mladiči, vsi nepoškodovani. Na kraj nesreče je prispela tudi veterinarska služba, ki je s pomočjo cestnih delavcev izsledila štiri pobegle mladiče, vseh osem pa so vozniku zasegli in jih predali v nadaljnjo oskrbo pristojni veterinarski ustanovi. Enega mladiča še pogrešajo.

Voznik, italijanski državljan, je devet psov (med njimi so psi v tipu huskeya, samojeda in labradorca) prevažal s Hrvaške v Italijo. Mladiči so bili brez mikročipov in dokumentacije, zato so ga italijanski organi ovadili zaradi nezakonitega uvoza živali, pa tudi zaradi neustreznega prevoza in mučenja živali.


Vir: Il Friuli.it, Messagero Veneto

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.