11.03.2024

V Splitu odprli prvo Evropsko kliniko za kloniranje hišnih ljubljenčkov

Na Hrvaškem je francoski znanstvenik François-Xavier Pellay odprli prvo kliniko za kloniranje hišnih ljubljenčkov v Evropi. Zaenkrat klonirajo pse, mačke in celo konje.

 

Kot je za spletni portal net.hr povedal Pellay, je postopek kloniranja dolg in zapleten. Za kloniranje pa potrebujete samo vzorec kože hišnega ljubljenčka ter čas in denar.

 

Prvi del kloniranja opravijo na Hrvaškem, nato pa genetski material pošljejo na kliniko na Kitajskem ali v Ameriko, kjer ga vsadijo v jajčece, razviti zarodek pa v nadomestno mater, je za net.hr postopek kloniranja pojasnil Pellay.

 

Ker gre za dolgotrajen in zapleten postopek je temu primerna tudi cena kloniranja, ki znaša 50.000 € za psa ali mačka ter 85.000€ za konja. Zaenkrat je največ povpraševanja za kloniranje psov, za katerega je čakalna doba več kot pol leta.

 

Vsebina: povzeto po net.hr

Fotografija je simbolična: Dreamstime

 

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.