07.01.2021

V sredo se je gledalcem premierno predstavil "novi" Rex

Na male zaslone se je v sredo vrnila priljubljena nadaljevanka najbolj znanega nemškega ovčarja Rexa. In čeprav ne gre za izvirnega avstrijskega Rexa, ki je slovensko občinstvo osvojil v 90. letih, je serija posneta na podlagi izvirnika, predvajali pa jo bodo vsako sredo in četrtek zvečer na Pop TV.Priljubljeno avstrijsko televizijsko serijo Komisar Rex, ki govori o psu, ki v tandemu s svojim gospodarjem, policijskim inšpektorjem, pomaga razreševati zločine, so začeli predvajati leta 1994. Zgodba o prijateljstvu, zvestobi in partnerstvu med psom in človekom je zelo hitro osvojila na milijone src po vsem svetu. Predvajali so jo v 150 državah po celem svetu, tudi pri nas. Zato ni presenetljivo, da je bilo leta 1996 pri nas najpogostejše pasje ime prav Rex.

V seriji so se med leti zamenjali trije glavni pasji igralci, najprej Santo, ki so ga za vlogo izbrali, ko je bil star leto in pol. Santu je pogosto na pomoč kot dvojnik priskočil njegov brat Soko, ki je namesto Santa opravil kaskaderske podvige. Ustvarjalci so namreč dejali, da bi bilo celotno snemanje samo za enega psa prevelik napor. Santa je leta 2000 nasledil Rhett Butler, slednjega pa leta 2008 Henry. Slednji je, po poročanju španske spletne strani EcoDiario na mesec zaslužil milijon evrov. Za njegovo varnost na snemanju je bilo še dodatno poskrbljeno, saj je imel štiri dvojnike, štiri nemške ovčarje, ki so nastopali v nevarnih prizorih, saj Rexa niso želeli dodatno izpostavljati nevarnosti.

Tokratni Rex prihaja iz Kanade. Pravice za serijo so sicer odkupili tudi v drugih državah. Potem ko je serija uspela v Kanadi, so si njenih vsebin zaželeli tudi v Evropi. Hudsona in Rexa so spoznali že gledalci Velike Britanije, Španije, Danske, Italije, Francije, zdaj pa je na vrsti Slovenija.


Vir: Pop Tv

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.