15.03.2020

V teh dneh se spomnimo na živali v zavetiščih!

"Te dni, ki jih tudi sami preživljamo v negotovosti se spomnimo živali v zavetiščih. Če se posvojitve še niso ustavile, se bodo zagotovo kmalu," opozarjajo v Zavodu Muri. Domnevajo, da se bo število zapuščenih živali povečalo, ob tem pa upajo, da ta čas čimprej mine in da živali v zavetišču zopet dobijo vsaj kanček možnosti za novo boljše življenje. "Do takrat jim ne moremo pomagati drugače, kot da smo z njimi v mislih. Sprehajalci smo se namreč odločili, da v zavetišče zaenkrat ne bomo vstopali," dodajajo v zavodu. Ob tem vse ljubitelje živali vabijo k obisku njihove strani, kjer bodo objavljali zgodbe zapuščenih živali in objavljali tiste živali, ki iščejo dom. Lastnike živali sicer opozarjajo, da preventivno uredijo varstvo v primeru obolenja ter zagotovijo ustrezne količine hrane tudi za svojega psa ali muco. "V kolikor poznate koga, ki je v stiski ali ste to celo vi sami, nas lahko kadarkoli kontaktirate. S skupnimi močmi bomo poskušali najti rešitev," pravijo pri Zavodu Muri.

Spomnimo, da so v trenutni situaciji za obiskovalce (tudi sprehajalce) vrata zaprli v štirih slovenskih zavetiščih, in sicer Zavetišču Maribor, Obala, Oskar Vitovlje in Zonzani. V ljubljanskem zavetišču pa so sprejeli več ukrepov, o katerih podrobno pišemo na tej povezavi.

Foto: Zavod Muri

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.