10.10.2019

V tem mesecu lahko preko sms sporočila pomagate živalim v stiski!

V tem mesecu na našem portalu poteka dobrodelno-ozaveščevalni projekt Srce za tačke. V sodelovanju s podjetjem Lidl Slovenija in Zavodom Naš Kuža potekajo različne aktivnosti, s katerimi pomagamo ustvarjati boljši jutri za štirinožce, ki čakajo na lepše življenje.

 

Za nami je že izredno uspešen dogodek Koraki za tačke, ki je minulo soboto v Arboretumu združil ljubitelje živali in tiste, ki se vsakodnevno trudijo pomagali živalim, ki potrebujejo pomoč. V Lidlovih trgovinah lahko kupci še vedno odlagate prispevke v obliki pasje ali mačje hrane za lokalna društva in zavetišča, še do konca meseca pa lahko društvom v okviru oktobrskega projekta pomagati tudi s preprostim sms sporočilom.

 

Do 30. oktobra lahko preko SMS sporočila s ključno besedo TACKE1 ali TACKE5 na številko 1919 prispevate 1 ali 5 EUR za brezdomne živali. * Zbrana sredstva bo Zavod Naš Kuža razdelil med društva za zaščito živali, s katerimi sodeluje. Zakaj je tovrstna pomoč društvom pomembna?

 

Društva za pomoč živalim delujejo v javnem interesu na področju zaščite živali, a delujejo na prostovoljni bazi. Za svoje delo večinoma ne prejemajo javnega denarja (razen v zelo redkih primerih, ko so denimo uspešna na katerem od javno objavljenih razpisov). Glavne naloge društev so sicer spodbujanje odgovornega skrbništva živali, svetovanje skrbnikom živali, organiziranje usposabljanj na področju dobrobiti živali, sodelovanje z zavetišči za zapuščene živali, opozarjanje skrbnikov živali na nepravilnosti in nezakonitosti v zvezi z zaščito živali.

 

Društva se morajo pri nas torej financirati iz svojih virov, torej z donacijami, prodajo izdelkov na stojnicah ali spletnih trgovinah, največ pa prispevajo kar člani oziroma prostovoljci sami. Ključnega pomena za njihovo delovanje pa so seveda tudi akcije, kot je denimo projekt Koraki za tačke, kjer se vsako leto oktobra z zbranimi sredstvi tudi preko sms sporočil pomaga živalim, ki so v oskrbi društev.  

 

Za vsako poslano sms sporočilo smo vam Lidl Slovenija, Zavod Naš Kuža in portal Pes moj prijatelj neizmerno hvaležni!



* Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, A1 in Telemacha. Pravila in pogoji za sodelovanje pri storitvi SMS-donacija so objavljeni na spletni strani www.nevergiveup.si.



Foto: Depositphotos

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.