12.05.2012

V Ukrajini se kruto pobijanje uličnih psov še nadaljuje

Prizori mučenja in ubijanja uličnih psov iz ukrajinskih mest vedno znova šokirajo svet. Po šestih mesecih, ko so prve fotografije teh prizorov zaokrožile po svetu, v Ukrajini niso prenehali z grozljivo prakso. Po ulicah ležijo skupine mrtvih psov, med njimi tudi mladički, nekateri zastrupljeni in umirajoči v mukah. Po ocenah nekaterih živalovarstvenih organizacij se v Ukrajini mesečno zastrupi, ustreli ali obesi preko 7000 psov.

Britanski People, ki je prvi objavil šokantne zgodbe iz Ukrajine piše, da so, odkar so postali gostitelji evropskega nogometnega prvenstva, v Ukrajini pobili okrog 50.000 psov. Pse ubijajo takoimenovani "čistilci ulic", ki ne želijo, da bi navijači imeli probleme z uličnimi psi.

"Te grozljive prizore morajo videti vsi. Medtem ko Ukrajina troši na milijone eurov za nove stadione, psi plačujejo davek..." je izjavil Ben Williamson (PETA).

 

Foto: People

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.