08.10.2019

V zavetiščih trenutno 93 psov in 228 mačk

V okviru dobrodelno-ozaveščevalnega projekta Srce za tačke, ki ga letos že tretje leto pripravljamo s podjetjem Lidl Slovenija, v tem mesecu še aktivneje ozaveščamo o odgovornem skrbništvu in pomagamo organizacijam, ki se ukvarjajo z dobrobitjo živali v Sloveniji, prav tako pa domove iščemo brezdomnim psom in mucam.V Sloveniji imamo 15 zavetišč za zapuščene živali, od teh jih 13 sprejema pse in mačke, dve zavetišči pa sprejemata samo mačke. Na dan pisanja članka (8. 10. 2019) imajo zavetišča na svojih spletnih straneh objavljenih 93 psov in 228 mačk, ki jim lahko ponudite svoj dom. Številke veljajo za živali, ki so v tem trenutku na voljo za oddajo. Niso zajete na novo prispele živali, ki so še v karanteni, premlade, ali iz kakršnega koli drugega razloga še neprimerne za oddajo (in objavo).


Zavetišče Ljubljana:
16 psov, 14 mačk
Zavetišče Maribor: 12 psov, 3 mačke
Zavetišče Mala hiša: 8 psov
Zavetišče Zonzani: 7 psov, 1 mačka
Zavetišče Horjul: 17 psov, 45 mačk
Zavetišče Perun: 1 pes,
Zavetišče Obala: 11 psov, 25 mačk
Zavetišče Johanca: ni objavljenih živali za oddajo
Zavetišče Brežice: 3 mačke
Zavetišče Sevnica: več mačjih mladičev
Zavetišče Meli: 9 psov
Zavetišče Turk: 11 psov
Zavetišče Mačja hiša: 118 mačk že pripravljenih za oddajo v nov dom + preko 100, ki so še v oskrbi Mačje hiše in še niso primerne za oddajo
Zavetišče Mačji dol: 19 mačk + več kot 20 mladičev

Zavetišče Oskar Vitovlje: še vedno nima spletne strani, z njihove strani na Facebooku je razvidno, da trenutno tam išče dom 1 pes,  objavljen 6.9.2019 in 6 mačjih mladičev, objavljenih konec avgusta 2019 - kar pa ni nujno točen podatek, saj ni mogoče ugotoviti ažurnega stanja.


Če razmišljate o posvojitvi psa ali mačke iz zavetišča, lahko pregledate zavetiške spletne strani, ki jih najdete TUKAJ, morda boste ravno v enem od njih našli izvrstnega kosmatega sopotnika na (praviloma) štirih tacah zase, posvojeni živali pa boste spremenili življenje na bolje v vseh pogledih. Psi iz zavetišč so socializirani, veterinarsko urejeni, cepljeni in čipirani. Psice iz vseh zavetišč so sterilizirane, pse pa nekatera zavetišča kastrirajo, nekatera ne. Mačke iz zavetišč posvojite veterinarsko urejene, sterilizirane oz. kastrirane.Foto: Zavetišče Horjul, Mačja hiša, Zavetišče Maribor in Obalno zavetišče

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.