13.10.2015

Več kot 12 ton starega papirja v pomoč živalim

Društvo za zaščito živali Ljubljana je kljub deževnemu vremenu organiziralo že 16. akcijo zbiranja starega papirja. Tokrat so z donacijami podpornikov akcije zbrali 12.400 kg odpadnega papirja. S sredstvi, pridobljenimi na ta način, bodo financirali osveščanje javnosti o problematiki zaščite vseh živali, tako domačih kot divjih, rejnih ali eksotičnih, kot tudi izobraževanja za prostovoljce, ter druge projekte društva, ki obstaja že od leta 1999.

 

Poleg papirja so zbrali tudi večjo količino hrane, odej in zdravil za projekt TNR Team Slovenija, ki skrbi za sterilizacije, kastracije in zdravstveno oskrbo nikogaršnjih živali na Kosovu. Vse zbrano že predali društvu Mačjelovka, pod katerega okriljem deluje projekt TNR.

 

Člani društva se iskreno zahvaljujejo vsem, ki so pripomogli k uspešni izvedbi akcije, in upajo, da se jim boste pridružili na naslednji, ki jo bodo organizirali prvi konec tedna v juniju 2016.  Več o akciji zbiranja papirja, projektu TNR in ostalih projektih Društva za zaščito živali Ljubljana lahko preberete na spletni strani.
Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.