17.11.2022

Velenje bo bogatejše za senzorični pasji park!

V Mestni občini Velenje so že pred časom začeli s postopki za umestitev in ureditev pasjega parka, ki je predviden na delu zelenice nad Šaleško cesto (ob peš in kolesarski poti na Gorico). Trenutno urejajo vsa potrebna soglasja in če bodo vsi postopki speljani po načrtu, bo Velenje že v naslednjem letu dobilo senzorični pasji park. Senzorični pomeni, da bodo v njem elementi, ki bodo pse spodbudili k ovohavanju in raziskovanju z vsemi čutili. Senzorični elementi v parku dajejo psu priložnost, da uporabijo svoje naravne pasje veščine in jim omogoča mentalno stimulacijo, ki psa sprosti.

 

Prav tako bodo s posebnimi tablami označili zelenice prijazne psom in uredili poseben – neograjen senzorični park za pse pod Kožljem. Tudi v prihodnje bodo ozaveščali lastnike psov, da čistijo za svojimi psi in po potrebi postavili še kakšen koš za odpadke. 

 

 

Fotografija: Mestna občina Velenje

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.