0
0,00 €

Veterinarska inšpekcija prekuhane in pretepene pse trajno vrnila lastnici

Objavljeno: 24.08.2018

 

Razburljiva zgodba izpred nekaj tednov je po nekoliko bolj spodbudnemu nadaljevanju dobila konec, ki si ga ljubitelji živali težko predstavljamo.

 

 

Kot smo že poročali, so državljanko Švice najmanj štirikrat v nekaj dneh zalotili na različnih lokacijah po slovenski Obali, kako je svoje tri pse pustila zaklenjene v svojem avtu, medtem pa sama posedala po različnih lokalih. "V razgovorih s pričami so policisti tudi ugotovili, da je lastnica v lokalu enega od psov brcala oz. pretepala," je med drugim zabeleženo v zadnjem poročilu Policije. Opozorila, prisilna sredstva, globe v skupni višini skoraj 4.000 evrov (ki jih je plačevala na licu mesta) ... vse to ženske ni odvrnilo od ponavljanja svojih neodgovornih dejanj.

 

Veterinarska inšpekcija se je po mnogih prijavah odzvala šele v četrto in ji (očitno po velikem medijskem pritisku) pse naposled odvzela. A žal - le za nekaj dni. Ko je pozornost medijev in posledično javnosti usahnila - so psi (očitno kar nekako potiho) ponovno pristali pri svoji lastnici.

 

Sklep? Navkljub ugotovitvam Policije, da ženska pse pretepa, nedvoumnih dokazih, da je pse večkrat zapirala v avto, medtem ko je bilo zunaj 35 stopinj ali več ... mnogih opozorilih, globah ipd... je pse koprska veterinarska inšpekcija v minulih dveh vrnila 46-letnici.

 

Na naša večkratna poizvedovanja, kaj se dogaja z odvzetimi psi, pri Veterinarski inšpekciji odgovora nismo dočakali, menda zaradi dopustov. So nam pa po vztrajanju po dobrem tednu danes končno odgovorili iz Marjetice Koper, ki upravlja Obalno zavetišče, kjer so bili psi nastanjeni po odvzemu: "Sporočamo vam, da psov ni več v zavetišču, veterinarska inšpekcija je odredila, da se pse vrne lastnici, ker njihovo bivalno okolje na njenem naslovu ustreza vsem pogojem za življenje psov," se glasi njihov odgovor.

 

Se zdi neverjetno? V Republiki Sloveniji je očitno dovoljeno marsikaj. Kljub zakonom in pravilnikom ima očitno nekdo, ki evidentno zanemarja svoje živali, jih večkrat (in ne zgolj enkrat ali "po nesreči") zapira v pregreto pločevino, mimogrede kakšnega še "malo pretepe", pravico do posedovanja teh psov še naprej.

 

 

Na našo objavo, da obstaja možnost, da se pse namerava vrniti lastnici - so se na socialnih omrežjih oglasili tudi nekateri politiki, tudi iz stranke prvaka SD Dejana Židana, sicer ministra za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Židana so javno pozvali naj se posveti primeru in delovanju veterinarske inšpekcije - a se ta na njihove pozive in prošnje ni odzval.

 

Spomnimo še na posnetek pogovora z veterinarsko inšpektorico, ki kljub vztrajanju ni želela na mesto, kjer so člani ekipe Radia Capris in ODPMŽ naleteli na tri pse, zaprte v avtomobilu: Posnetek celotnega pogovora z veterinarsko inšpektorico (vir: Odpmž)

 

Kakšno življenje bodo ti psi imeli od zdaj naprej, verjetno ne bomo vedeli, saj bo gospa najverjetneje z dopusta v Sloveniji odšla drugam. Morda jim bo vsaj vročina za naslednjih 9 mesecev, do naslednjega poletja prizanešena ...

35 % SE JIH VRNE DOMOV...

  • Po podatkih nacionalnega sveta za "hišne ljubljence", se v Ameriki zgolj 2 % izgubljenih živali vrne nazaj domov. v Sloveniji se iz zavetišč k svojemu skrbniku vrne 35 % izgubljenih živali.

Zadnji oglasi

Izgubljeni: Pogrešajo psičko Eono - najditelju ponujajo nagrado!
Pri zbiralniku vode v Dolnjih Slavečih (poleg Grada) je v nedeljo okrog 13. ure v gozdu izginila psička Eona (pasme trobarvni srbski gonič)...
Oddajo se: Dom išče osem malih razbojnikov in sedem starejših psov!
Če razmišljate o tem, da bi svoj dom pripeljali psa ali mačko, dobro razmislite tudi o tem, kaj prihod živali prinaša v...
Oddajo se: Varovanci Zavetišča Meli iščejo dom!
Če razmišljate o tem, da bi svoj dom pripeljali psa ali mačko, dobro razmislite tudi o tem, kaj prihod živali prinaša v...
Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

O piškotkih

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

Sejni piškotki

To so piškotki, ki so potrebni za delovanje spletnega mesta.
'ngnSession' - glavni piškotek, ki vzdržuje sejo in se izbriše s potekom seje. Seja privzeto poteče po 2 urah
'OAID' - piškotek potreben za namene oglaševanja, ne shranjujemo nikakoršnih podatkov. Potreben je za preprečevanje podvojenih klikov ter dvojnega prikazovanja. Poteče po 1letu.
'ngnCookies' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede piškotkov
'ngnFacebook' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Facebook piškotkov
'ngnTwitter' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Twitter piškotkov
'ngnGoogle' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Google piškotkov


Več o piškotkih


 Dovoljeno

Facebook piškotki

Piškotki za Facebook vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Všeč mi je' in možnost komentiranja izdelkov in novic. Piškotek za to storitev nastavi facebook.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Twitter piškotki

Piškotki za Twitter vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Tweet' in možnost prikazovanja povezanih tweetov. Piškotek za to storitev nastavi twitter.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Google piškotki

Vtičniki za Google+ platformo, ki vključuje +1 gumb. Piškotek za to storitev poteče po 6 mesecih.


 Dovoljeno