02.01.2021

VIDEO: Strašen prizor na ulicah Rima, na tisoče mrtvih ptic

V bližini glavne železniške postaje v Rimu so včeraj ponoči naleteli na strašen prizor. Na tleh je bilo na stotine, celo tisoče mrtvih ptic, mnoge so bile poškodovane, a niso več uspele vzleteti. Vse to je posledica večjih ognjemetov, ki so jih, kljub prepovedi italijanske države, organizirali posamezniki v italijanskem glavnem mestu. Po objavi teh posnetkov so v javnost prišli še mnogi drugi iz drugih delov mesta.

Uporaba pirotehničnih sredstev na ptice, po navedbah Društva za opazovanje in proučevanje ptic, povzroči množičen preplah pri pticah, ki prenočujejo v mestnih središčih. Veliko teh ptic pogine predvsem v času, ko so v mestih organizirani ognjemeti. Ptice se zaradi občutljivih dihalnih sistemov, ujete v bližini eksplozij pirotehničnih sredstev, pogosto zadušijo. Uporaba pirotehničnih sredstev splaši ogromne jate spečih ptic, ki v zmedi zadanejo predmete, ki jih v temi ne viadijo, na primer okna, žice, veje, stebre. Zadnji večji primer se je zgodil leta 2010 v Ameriški zvezni državi Arkansas, kjer je ob praznovanju novega leta z neba padlo 5,000 rdečeperutih škorčevcev.

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.