12.04.2017

VIDEO: To je bila zadnja Robertova oddaja

Danes se je od nas poslovil dolgoletni novinar in velik ljubitelj živali Robert Bogataj. Do leta 2012 je bil skupaj z življenjsko sopotnico Meto Ornik tudi urednik in voditelj oddaje O živalih in ljudeh na nacionalni televiziji. Bil je tudi predsednik terapevtskega društva Tačke pomagačke. Robert in Meta sta pred šestimi leti obiskala tudi ekipo našega portala. Bil je oblačen novembrski popoldan, ko smo pol drugo uro preživeli v sproščenem vzdušju, ki nam ostaja v lepem spominu.

 

Posnela sta intervju, ki je bil prav poseben. Snemanju je namreč prisostvovalo tudi nekaj psičkov, ki so takrat iskali domove v Obalnem zavetišču.

 

Nekaj mesecev kasneje sta odvodila svojo zadnjo oddajo. "Po osemnajstih letih ustvarjanja oddaje O živalih in ljudeh se tokrat poslavljava. Pri delu so nama v vseh teh letih pomagali številni ljudje. A vseh v tokratni oddaji ne bova mogla predstaviti," so bile uvodne besede Roberta Bogataja.

 

"Oddaja bo na sporedu tudi prihodnji torek. Le midva se bova z vami odslej srečevala drugje. Zagotovo pa med živalmi. Vsaka zgodba ima pač svoj konec. A na srečo se človek ob pogledu na te, tri tedne stare mladičke zave, da ima vsaka zgodba tudi svoj začetek. Še zadnjič hvala za pozornost in srečno," pa so bile sklepne misli Roberta in Mete, ki sta svojo ljubezen do živali gojila tudi v vseh letih po tem, ko sta zaključila sodelovanje v oddaji O živalih in ljudeh.

 

Zadnja oddaja O živalih in ljudeh, ki sta jo vodila Robert in Meta:

 

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.