07.01.2013

Woodova svetilka za Obalno zavetišče

Nekoliko drugačno, a čisto posebno donacijo smo skupaj z vašo pomočjo in dobrodelnimi nakupi na stojnici, ki smo jo pripravili na razstavi psov v Kopru, predali vodji Obalnega zavetišča Andrei Bogataj Krivec.


Tokrat smo iz naslova dobrodelnih nakupov za Obalno zavetišča priskrbeli t.i. Woodovo svetilko. Gre za posebno lučko, ki seva ultra vijolično svetlobo, pod katero nekaj vrst povzročiteljev mikrosporije odseva fluorescentno barvo, druge pa ne.  S svetilko bodo prostovoljci veliko lažje odkrivali pojav mikrosporije pri mačkah, ki jih imajo v oskrbi in tako preprečili morebitno razširitev bolezni tudi na ostale mačje varovance oziroma hitrejšo in s tem učinkovito zdravljenje tistih mačk, ki že imajo bolezen.

 

Mikrosporija je glivično obolenje kože mačk, psov in ljudi. Ne gre za zelo nevarno bolezen, saj prizadene samo kožo in dlako, lahko mine celo sama od sebe, je ozdravljiva, vendar pa je pod drobnogledom zaradi možnega prenosa bolezni na ljudi. Izpostavljeni so predvsem otroci in ljudje s slabšim imunskim sistemom.


Tudi tokratne skupne podpore z vsemi vami, je bila vodja zavetišča zelo vesela, saj je mnenja, da je pomoč živalim v zavetišču, skupaj z našo skupino v zadnjih letih veliko lažja. Zato gre zahvala vsem vam, ki podpirate naše delo in omogočate, da take akcije tudi uspešno izvajamo. Še naprej lahko pomagate z nakupi v naši trgovini - KLIK.Foto: Dare Čekeliš

 

Vse naše akcije ---> KLIK

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.