08.01.2013

Z delovanjem je pričelo trinajsto slovensko zavetišče

S 1. januarjem je v Sloveniji uradno pričelo z delovanjem že trinajsto slovensko zavetišče za male živali. Zavetišče je nastalo v sklopu Veterinarske bolnice Brežice, skrbelo pa bo za brezdomne živali na področju občin Brežice in Krško, kateri je do sedaj pokrivalo Zavetišče Meli.

 

"Najditelji izgubljenih in zapuščenih živali na področju teh občin se odslej obračajo na našo ustanovo, mi pa bomo tem živalim seveda pomagali po najboljših močeh," pravi Dr. Janez Kebe, direktor Veterinarske bolnice Brežice, ki seveda računa tudi na pomoč občanov, ljubiteljev živali: "Vsekakor bodo zelo veseli vseh oblik pomoči, tudi igrač, hrane in ostalih donacij."

 

Klice o najdbi zapuščenih živali sprejemajo neprekinjeno na dežurni telefon 07 496 11 56. "Posvojitelji živali, ki so v naši začasni oskrbi so lahko vse odgovorne osebe, ki imajo možnost kvalitetno skrbeti za izbranega ljubljenčka. Obiski potencialnih posvojiteljev so možni ob delavnikih od 9.00 do 13.00, ob sobotah, nedeljah in praznikih pa po dogovoru," nam je še povedal Kebe iz novega zavetišča.


Vsi podatki o najdenih izgubljenih živalih in živalih, ki so pripravljene za posvojitev bodo objavljeni na spletni strani: KLIK.

 

Seznam in vsi kontakti slovenskih zavetišč so sicer dostopni tukaj - KLIK.

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.