29.12.2012

Z vašo pomočjo smo štirim psom omogočili lepši vsakdan

Mesec december je mesec težjih zdravstvenih težav varovancev Obalnega zavetišča. Hera in Hugo, ki sta bila operirana pri prof. Zorku dobro okrevata in kmalu bosta lahko zakorakala v nov dom. Kasneje se je pokazalo, da je poškodba noge beaglice Mete hujša, kot so v zavetišču mislili. Veterinar je namreč predlagal amputacijo noge. Dodatni ortopedski pregled pa je pokazal, da problem lahko rešijo z operacijo stegnenice in tako je tudi Meta preživela operacijo iste vrste, kot Hugo.

 

Po temeljitem pregledu Tobija, ki ga je opravil dr. Zemljič v ambulanti Prva-K je bilo ugotovljeno, da kuža nujno potrebuje operacijo odstranitve očesa. Šlo je namreč za staro poškodbo, na to oko je bil že dalj časa slep. Kar pa je najhuje, trpel je neznosne bolečine, saj sta se obe veki obrnili nad oko. Že dan po operaciji je bilo videti, da je Tobiju odleglo, saj so bile post operativne bolečine očitno manjše, kot bolečina, s katero je živel prej.

 

No, Tobiju se je naposled le nasmehnila sreča. Ko je družina, ki je pred časom v zavetišču posvojila Nonota (ki je v letošnjem letu žal umrl) prinesla v zavetišče donacijo hrane iz vrtca, je namreč preskočila iskrica in Tobi je odšel v varen dom. Tobi se iz novega doma že oglaša in "pravi", da se ima z dvema samičkama super.

 

Muca s poškodovanim očesom zaenkrat po nasvetu dr. Zemljiča ne bo operirana. Na oko je sicer slepa, drugih težav pa ji ne povzroča. V kolikor bi se težave pričele, bo operirana naknadno. Med tem časom je bila najdena muca Tačka, s poškodovanim kolenom zadnje tačke. Ker gre za staro poškodbo, ki ne povzroča bolečin, so operacijo preložili na čas po praznikih.

 

V Obalnem društvu proti mučenju živali se zahvaljujejo vsem, ki ste jim pomagali pri reševanju življenj njihovih živali. Pomagali ste, da jim je lahko bila nudena najboljša veterinarska oskrba in jim omogočili življenje za naprej.

 

Skupni stroški štirih operacij, ki so bile opravljene, znašajo 1400 eurov, z vašo pomočjo smo uspeli zbrati 900 eurov. Seveda bodo še vedno veseli vsakega prostovoljnega prispevka in pomoči v ta namen.

 

 

Videoposnetka Here in Huga, ki sta nastala pred operativnim posegom:

 

 

 

 

Obalno društvo proti mučenju živali

 

Benčičeva ulica 2c, 6000 Koper

TRR: 30000-0004486674 (Banka Koper)

namen: zdravljenje

 

Vse naše akcije ---> KLIK

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.