02.04.2019

Za lajanje pisali kazni že leta 2011, kasneje odlok spremenili!

Novička, ki smo jo objavili včeraj, in sicer da bo odslej lajanje psov v nočnem času oglobljeno, je bila seveda prvoaprilska potegavščina. "Psi bodo odslej svojim skrbnikom torej lahko prilajali denarno kazen, katere višina bo odvisna od števila posameznih laježev. Policisti bodo s snemalno napravo lajanje posneli in vam lahko za vsak posamezni lajež napisali globo v višini 1,99 evra. V kolikor bo vaš pes v nekaj minutah denimo zalajal 10 krat, boste lahko prejeli globo v višini skoraj 20 evrov," smo se pošalili že zjutraj.

 

A pozor. V preteklosti smo bili pri nas že priča podobnemu primeru. Leta 2011 so v Občina Log - Dragomer dejansko kaznovali skrbnike psov, ki so v nočnem času z lajanjem povzročale hrup v naselju. Kasneje je ministrstvo za notranje zadeve sicer presodilo, da takšna prepoved krši pravila, določena z zakonom o zaščiti živali, ki tega ne prepovedujeta. Zato je bila čez slabe pol leta prepoved razveljavljena.

 

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.