09.12.2020

Za pasje mladičke skoraj 500 interesentov - težava je omejitev prehajanja mej!

Prejšnji teden so v Zavetišču Obala pričeli s postopki za posvojitev pasjih mladičkov, ki so jih prejeli s strani policistov PU Koper. Psički, ki so bili madžarskemu lastniku trajno odvzeti in z odločbo veterinarske inšpektorice predani v zavetišče, so torej pripravljeni na iskanje novega doma. V prvem delu posvojitvenih postopkov so sprejemali pravilno izpolnjene vprašalnike za posvojitev 16 mladičev (en je žal umrl).Pri Marjetici Koper so včeraj že pričeli s klici in rezervacijami prvih terminov razgovorov. "Do zdaj prispelih vprašalnikov je okrog 450. Nismo sicer še zaključili s pregledovanjem, sicer pa pričakujemo še zadnje vprašalnike, ki bodo prišli po navadni pošti," so nam včeraj povedali pri Marjetici, ki upravlja s koprskim zavetiščem.Kot smo že poročali, bo posvojnina za pasjega mladička znašala 300 evrov. Pri izbiri posvojitelja sicer ne bodo omejeni zgolj na obalne občine, kot se je sprva omenjalo kot možnost. "Nekaj težav predstavljajo le vladni ukrepi, ki trenutno prepovedujejo prehajanje občinskih meja," pa vseeno priznavajo pri Marjetici.

Za portal Pes moj prijatelj so na Ministrstvu za notranje zadeve že pred tedni potrdili, da v času veljavnosti ukrepa, ki v nenujnih primerih prepoveduje gibanje med občinami, ni mogoče posvajanje živali v zavetiščih, ki se ne nahajajo v matičnih občinah potencialnih posvojiteljev. Prehajanje med občinami je sicer dovoljeno za tiste, ki želijo psa kupiti pri vzreditelju. O tem smo pisali tukaj.

Foto: Zavetišče Obala

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.