22.06.2020

Za zabavo povozil goske - identiteta že znana, policija dogodek preiskuje!

Slovenijo je včeraj pretresel še en primer okrutnega znašanja nad živalmi. Gre za posnetek namernega povoza dveh gosk, ki je bil objavljen na socialnih omrežjih. Dogodek se je zgodil v kraju Virštanj. Oseba, ki je objavila posnetek je kmalu izbrisala svoj profil na družbenih omrežjih, a je posnetek na svojem profilu objavilo Društvo za zaščito živali Lajka. "Danes smo bili obveščeni o "veseli druščini" na posnetku, ki je namerno povozila dve goski, ob tem pa so še sadistično uživali! Nespoštovani gospodje s posnetka, zahvaljujoč moderni tehnologiji boste za svoja dejanja odgovarjali," so zapisali v društvu.

Na objavo se je odzvalo na tisoče zgroženih ljubiteljev živali - po informacijah, ki smo jih pridobili, pa je tudi že znana identiteta oseb, ki so bile v vozilu, ki je namerno povozilo goski. Društvo Lajka je dogodek prijavili tako na Policijo, kot na Veterinarsko inšpekcijo. Na Policiji so potrdili, da je preiskava primera že v rokah policistov, a podrobnosti zaradi poteka preiskave ne razkrivajo: "Prijavo o dogodku smo sinoči prejeli na Policijsko postajo Rogaška Slatina, od koder so jo v reševanje odstopili policistom Policijske postaje Šmarje  pri Jelšah. Zadeva je v fazi zbiranja obvestil v smeri suma storitve kaznivega dejanja mučenje živali. Ko bo preiskava zaključena vas bomo obvestili," so nam sporočili iz Policije.


Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.