06.09.2020

Za življenje se borita še dva mladiča, strup odvrgli na dvorišče!

Včeraj smo poročali o pošastnem dejanju, za zdaj še neznanega storilca, ki je namenoma zastrupil 9 psov - štiri odrasle nemške ovčarje in šest mladičev. Zaradi policijske preiskave, podrobnosti dogodka za zdaj še niso znane. Kot je razbrati iz objav na socialnih omrežjih, pa naj bi sedem psov že bilo v domači oskrbi - njihovo stanje je stabilno, dva se še borita za življenje. Vsi psi so sicer čistokrvni nemški ovčarji z rodovniki in šolani z izpiti.

Kot pišejo na portalu Prlekija-on.net, je v petek proti večeru neznanec na Šafarskem v občini Razkrižje na domače dvorišče odvrgel strup za podgane. Slednji običajno privablja ciljne vrste živali, žal pa zaradi svojega velikokrat mamljivega vonja ali okusa nemalokrat klonejo tudi kolateralne žrtve, psi in mačke. Ti strupi delujejo zahrbtno in počasi privedejo do motenj v strjevanju krvi.

Zastrupljanje živali je v zakonu o zaščiti živali opredeljeno kot prekršek, lahko pa gre tudi za kaznivo dejanje mučenja živali, pri čemer se storilca lahko kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do dveh let.

Kosmatincem želimo hitro okrevanje, lastnikom pa pošiljamo pozitivne misli!Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.