07.10.2022

Za vedno je zaspala Pebbles - najstarejši pes na svetu

Lastniki so preko družbenih omrežij sporočili, da je v ponedeljek za vedno zaspala njihova Pebbles - najstarejši pes na svetu. Guinnessova rekorderka je poginila naravne smrti 5 mesecev pred 23. rojstnim dnem.

Pebbles se je skotila 28. marca 2000 in še istega leta so jo Gregoryjevi posvojili. Par je sicer iskal psa večje pasme, toda ko sta zagledala živahno Pebbles, kako je skakala in lajala je takoj postala njuna »ljubezen na prvi pogled«.

 

Lastnika sta še povedala, da je Pebbles uživala v poslušanju country glasbe, v preizkušanju nove hrane in razvajanju. S partnerjem Rockyjem, ki je poginil leta 2016, je skotila 32 mladičkov.

 

Glede na navedbe Guinessove knjige rekordov je trenutno najstarejši še živeči pes ruski mešanček Murzyn, ki se je skotil 1. januarja 2000.  Najstarejši pes vseh časov je bil avtstralski govedarski pes Bluey, ki je dočakal rekordnih 29 let in 160 dni.   

 

Fotografija: Guinnessova knjiga rekordov

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.