30.07.2018

Zastrupljen pasji heroj, ki je reševal po potresih

Iz Italije prihaja pretresljiva vest. V soboto je za posledicami zastrupitve umrl 3-letni ovčar Kaos. Ta je pred dvema letoma pomagal pri iskanju preživelih po hudih potresih v sosednji državi.

 

 

Pasji heroj je v akcijah reševanja izpod ruševin sodeloval več tednov, kasneje pa tudi pri iskanju pogrešanih oseb. Kaosov skrbnik je v hudem šoku in ne zna si pojasniti, kdo je zmožen takega dejanja. Ker so v okolici našli še veliko "vab" s strupom so prepričani, da je šlo za namensko zastrupitev. "Kaos je reševal ljudi, ljudje pa so ga zastrupili," so ogorčeni v različnih organizacijah za zaščito živali. Policija je že sprožila obsežno preiskavo dogodka.

 

 

Vir: ANSA

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.