02.01.2013

V slovenskih zavetiščih zaradi pokanja povečano število psov

V slovenskih zavetiščih, kot vsako leto ob tem času, zaradi pirotehničnih sredstev, tudi letos beležijo povečan obseg dela. V Obalnem zavetišču je zatočišče v minulih dneh našlo kar precej psov: "Od božiča naprej smo v zavetišče pripeljali večje število izgubljenih psov, ki so tavali naokoli. Na srečo smo s pomočjo čipov izsledili večino skrbnikov, v tem trenutku pa imamo v zavetišču še vedno kužka, ki je preplašen begal med Izolo in Baredi. Ker ni čipiran lastnik ostaja neznan," nam je povedala Andrea Bogataj Krivec iz koprskega zavetišča.

 

Kot smo že poročali (KLIK) se je v bližini Pule dan pred silvestrovim zgodila krutost brez primere, ko je nekdo prižgano petardo potisnil v gobček 8-letnega mešanca z nemškim ovčarjem. Zaradi hudih poškodb so morali psa pri veterinarju uspavati.

 

Na vprašanje, če so poškodbe zaradi pirotehničnih sredstev tokrat beležili tudi pri nas pa Bogatajeva iz Obalnega zavetišča odgovarja: "Nimamo konkretnih informacij o poškodbah, čeprav najbrž vseh informacij niti ne dobimo. Pred nekaj dnevi, ko sem odšla po psa v Žusterno, mi je lastnik povedal, da sosed psu direktno v ograjen izpust meče petarde. Kuža seveda v paniki najde način, da pobegne. Takih primerov je žal še vedno precej."

 

Vsi, ki iščete svoje izgubljene kosmatince, preverite našo rubriko IZGUBLJENI in NAJDENI.

 

V pomoč pa so vam lahko tudi oglaševanja na naslednjih spletnih mestih:

 

Živali potrebujejo pomoč

Oglasi na spletni strani Radio Capris

Oglasi na spletni strani Radio City

Oglasi na spletni strani Radio Hit

Oglasi na spletni strani Radio Antena

Oglasi na spletni strani Radio Kranj

Oglasi na spletni strani Radio Robin

 

Preverite tudi spletne strani zavetišč (KLIK) in društev za zaščito živali (KLIK).

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.