16.11.2020

Zavetišče: Po objavi je zavladala prava histerijaInšpekcija je pred dnevi izdala odredbo, ki je osebi, ki je čez Slovenijo prevažala 17 psov in so bili namenjeni preprodaji, trajno odvzela - psi tako ostajajo v oskrbi Zavetišča Obala. Psi so zaenkrat v dobrem zdravstvenem stanju in so zelo razigrani, sporočajo iz Marjetice Koper, ki upravlja koprsko zavetišče. Po prvi objavi se je na podjetje obrnilo na stotine ljudi, ki so želeli pse posvojiti in kot pravijo, se je dogajala prava "histerija". Na vse klice se niso uspeli oglasiti, zato se uporabnikom opravičujejo in jih prosijo za razumevanje.

NE SPREGLEJ: Borba za posvojitev 17 zaseženih mladičev - to je razlog za obstoj črnega trga!

Psi bodo sicer za oddajo na voljo čez nekaj tednov. V kratkem bodo tudi čipirani in cepljeni, so nam še povedali pri Marjetici. Neuradno smo sicer izvedeli, da v svetu zavetišča še razmišljajo o tem, kako bodo izvedli postopke posvojitve, da psi ne bi pristali v "napačnih rokah". V izogib "zlorabam" se nekateri nagibajo k temu, da bi zavetišče za posvojitev 17 psov občutno zvišalo ceno posvojitve, prav tako pa se omenja možnost, da bi bili mladiči na voljo zgolj za posvojitelje s področja Obale pod posebnimi pogoji. Končne odločitve sicer še niso sprejeli, jo bodo pa javnosti pravočasno sporočili. 

NE SPREGLEJ: Kupci psov iz množične vzreje podpirajo mučenje živali!


Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.