22.11.2018

Zgodovinski trenutek - rušijo največjo klavnico psov!

Južnokorejske oblasti so danes začele rušiti največji kompleks klavnic psov v državi. Kljub večstoletni tradiciji so tudi v državi na jugu Korejskega polotoka vedno bolj glasni aktivisti, ki pozivajo h koncu uživanja pasjega mesa, poroča francoska tiskovna agencija AFP. V Južni Koreji vsako leto pojedo okoli milijon psov, ki veljajo predvsem za specialiteto v poletnih mesecih. Mnogi verjamejo, da njihovo rdeče meso dvigne raven energije. A tradicija je v zadnjih letih požela številne kritike doma in po svetu, saj so postali štirinožci primarno hišni ljubljenčki in ne živina. Tako je med mladimi v Južni Koreji postalo uživanje pasjega mesa tabu.

 

 

Kompleks v mestu Seongnam, južno od prestolnice Seul, je bil sestavljen iz najmanj šestih klavnic psov, kjer so lahko hkrati zadrževali po več sto psov. Bil pa je tudi glaven vir pasjega mesa za restavracije po državi. Kot so povedale lokalne oblasti, bodo kompleks porušili in očistili v nekaj dneh ter ga nato spremenili v javni park. Aktivisti so opozarjali predvsem na slabe razmere v klavnici, kjer so pse ubijali z elektrošoki in na druge krute načine.

 

"To je zgodovinski trenutek," so se na zaprtje klavnice odzvali korejski zagovorniki pravic živali KARA. Po njihovem mnenju bo zdaj sledilo zaprtje še več klavnic po državi in posledično zmanjšanje obsega industrije s pasjim mesom. Glede na lansko javnomnenjsko raziskavo 70 odstotkov Južnih Korejcev ne uživa pasjega mesa, a jih je le 40 odstotkov prepričanih, da bi morali uživanje tega mesa prepovedati.

 

Vir: Siol.net in STA

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.