14.05.2012

Zločin v Sodražici - poziv društva

V petek 11. marca popoldne pred stanovanjskim blokom v Sodražici, je neznan moški (menda mu pravijo Buh) poskušal v vedru vode utopiti 3 mačje mladičke, stare 10-14 dni. Pri tem jih je tolkel po glavah s palico. To grozljivo in nemoralno dejanje je opazila ženska iz frizerskega salona in poskušala mucke rešiti iz rok kriminalca. To ji je sicer uspelo, vendar je ena mucka na poti v ambulanto Lesdog umrla, za ostali dve smo se borili, vendar žal neuspešno. Tako ima človek, ki si ne zasluži tega naziva, na vesti 3 mačja življenja, kar ga zagotovo ne skrbi. 

 

Prosimo morebitne očividce, da ga prijavijo oziroma nam sporočijo njegovo ime in priimek, da ga prijavimo ustreznim organom. Zasluži si primerno kazen. Ne bojte se posledic, treba je ukrepati proti takšnim in podobnim dejanjem, da bodo ljudje končno začeli obravnavati živali kot živa bitja, ki čutijo. 

 

V obeh veterinarskih ambulantah v Kočevju še vedno poteka akcija sterilizacij, v kateri lastnik plača samo polovično ceno. Očitno lastniki niso preveč zainteresirani. Je pa to rešitev, da se prepreči pobijanje nedolžnih bitij.

 

Hvala za sodelovanje.

 

Društvo za zaščito živali Kočevje

 

Preberi tudi ---> O mučenju živali in prijavah

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.