05.09.2013

Tačke pomagačke: otvoritev razstave Psi terapevti v Novi Gorici

V novogoriški knjižnici je v sklopu občinskega praznika svojo slavnostno otvoritev doživela tudi fotografska razstava avtorice Tanje Ristič, PSI TERAPEVTI. Člani društva za terapijo s pomočjo psov, Tačke pomagačke, so v uro dolgi prireditvi predstavili vse tiste, ki so še posebej zaslužni, da je razstava nastala, občinstvu so opisali delovanje društva in aktivnosti svojih članov, veliko vsebine pa so namenili predvsem programu R.E.A.D. (Reading Education Assistance Dog). Manjkalo ni niti plesnih nastopov, ki so dodobra popestrili čas med enim in drugim govorcem.

 

Uvodni govor in rezanje traku za uradno otvoritev razstave, je pripadla županu Mestne občine Nova Gorica, Mateju Arčonu, ki je ob pogledu na fotografije z navdušenjem ugotovil, da so psi pravi manekeni. "Današnja otvoritev razstave in predstavitev delovanja društva, pa je le del bogatega programa, ki smo ga pripravili ob občinskem prazniku. Taka razstava in dogajanje daje našim štirinožnim prijateljem poseben pečat," je za naš portal povedal župan in dodal, da prostovoljno delo društva zelo podpira, saj je vesel, da so tudi taka društva del Mestne občine Nova Gorica.

 


Čeprav psi v knjižnice nimajo dovoljenega vstopa, je bila direktorica Goriške knjižnice Irena Škvarč tokratnega vstopa tačk vesela. Ponosna je na sodelovanje v sklopu programa R.E.A.D. in je prepričana, da tudi take prireditve poskrbijo za prijetno dogajanje v prostorih knjižnice.

 

Pred obiskovalce pa je stopil tudi predsednik društva Robert Bogataj, ki ni skrival veselja, da bodo prav v omenjeni knjižnici z začetkom novega šolskega leta pričeli izvajati program, ki pomaga otrokom izboljšati bralne in komunikacijske sposobnosti s pomočjo posebne metode, ko otrok bere psu: "S potujočo razstavo po Sloveniji, boste spoznali 50 portretov oziroma 50 psov terapevtov, ki pri svojem delu v času terapije osrečujejo bolnike v bolnišnicah, otrokom pričarajo nasmehe in starejšim olepšajo dan."


Vsi, ki bi si želeli omenjeno razstavo ogledati se lahko odpravite v Goriško knjižnico, saj bo razstava na ogled do 22. septembra.

 

Foto: Nejc Bužinel

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.