17.05.2014

VEGAFEST 2014: Druženje v dobrobit živali

Slovensko vegansko društvo in Društvo za osvoboditev živali sta tudi letos v prijeten objem dreves na Mostecu, v sklopu VEGAFEST 2014, uspela privabiti številne obiskovalce in pasje prijatelje. Čeprav se je dan začel nekoliko mokro, je tudi vreme v nadaljevanju skušalo podpreti ta veliki veganski piknik, saj je večji del prireditve ostal suh, obsijan s soncem.

 

Na stojnicah so se predstavila mnoga društva, organizacije, podjetja in trgovine, ki so nudile vegansko prehrano in ostale ljudem, živalim ter okolju prijazne izdelke. "Namen piknika je promocija vitalnega načina življenja, sožitja z okoljem in živalmi ter sproščeno druženje v naravi," pojasnijo v Slovenskem veganskem društvu. Od 13. ure dalje, so se lahko obiskovalci udeležili tudi šestih predavanj na tematiko veganske prehrane.

 

Prehrane, ki je mnogim še velika neznanka, saj nekateri še vedno ne vedo, da tovrstna kulinarika ponuja veliko več kot "zgolj solato". V vlogi voditeljece se je na odru pojavila Nina Osenar, ki je dokazala, da tudi 'ona zmore' preživeti s prehrano brez živalskega izvora. Odličen odziv in fantastično vzdušje sta vsekakor dober razlog za še več takih (in podobnih) prireditev!

 

FOTOGRAFIJE:

Deli s prijatelji

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.