0
0,00 €

Kaj storiti, če se pes izgubi?

Upamo, da bodo sledeči podatki pripomogli k lažjemu razumevanju določenih zadev, predvsem pa pomagali v trenutkih, ko se boste znašli v situaciji, ko boste morali hitro reagirati. Želimo si sicer, da bo teh trenutkov čim manj, ali jih sploh ne bo, a nikoli se ne ve ...

 

Vsak odgovoren lastnik psa bo seveda poskrbel za to, da bo pes čipiran in da bodo v bazi podatkov pri veterinarju vselej ažurni kontaktni podatki. V izogib neprijetnostim v primeru izgube psa je dobro, da ima pes na sebi tudi ovratnico z obeskom, na katerem naj bo telefonska številka, na kateri ste vedno dosegljivi. V primeru izgube svoje živali bo tako vrnitev domov bistveno hitrejša in bolj enostavna.

 

Kaj storiti, če se žival izgubi?

 

1. ISKANJE: Nikar ne čakajte, da se bo kuža sam pojavil na domačih vratih ali da ga bo (namesto vas) našel nekdo drug. Četudi ima pes čip in obesek s kontaktnimi podatki, morate čimprej pričeti z iskanjem. Preiščite okolico, prosite prijatelje za pomoč pri iskanju, vprašajte bližnje sosede in prebivalce v okolici, ali so morda videli vašega psa in jim pustite svoje podatke, da vas obvestijo, če bi psa kasneje opazili.

 

2. ZAVETIŠČE: Izgubo živali morate v roku 72 ur prijaviti najbližjemu zavetišču za zapuščene živali, najbolje pa je, da to storite kar takoj, saj je morda vaš pes že tam. Pomembno je vedeti, da če se vaš pes znajde v zavetišču in ne pridete ponj v zakonsko določenem roku osmih dni, imajo upravitelji zavetišča pravico, da ga oddajo komu drugemu.

 

3. PLAKATI: Plakate s fotografijo in podatki (ne pozabite telefonske številke, na kateri boste ves čas dosegljivi) nalepite v okolico kraja na zelo frekventne lokacije, kjer je bil pes nazadnje opažen, pa tudi po avtobusnih postajah, cestnih lučeh in na mestih, kjer bi ga mimoidoči lahko srečali.

 

4. RADIO IN SPLET: Obvestite radijske postaje, ki delujejo v vaši regiji in ostale medije, ki objavljajo tovrstna sporočila. Vsekakor sem sodijo tudi Facebook strani vseh društev za zaščito živali,  razni ljubiteljski forumi in seveda naš portal. (tudi spletne forume, Facebook skupine...).

 

5. VETERINE IN POLICIJA: Lokalne veterinarske postaje povprašajte, če je kdo pripeljal vašega psa in pustite svojo telefonsko številko, da vas o morebitnih novostih obvestijo. Obvestite tudi policijsko postajo.

 

Predvsem nikoli ne obupajte z iskanjem in svojega kosmatinca iščite toliko časa, dokler ga najdete.

ENA OD DESETIH

  • V svetu samo eden od desetih zapuščenih psov do konca svojega življenja najde dom.

Zadnji oglasi

Izgubljeni: Pogrešajo psičko Eono - najditelju ponujajo nagrado!
Pri zbiralniku vode v Dolnjih Slavečih (poleg Grada) je v nedeljo okrog 13. ure v gozdu izginila psička Eona (pasme trobarvni srbski gonič)...
Oddajo se: Dom išče osem malih razbojnikov in sedem starejših psov!
Če razmišljate o tem, da bi svoj dom pripeljali psa ali mačko, dobro razmislite tudi o tem, kaj prihod živali prinaša v...
Oddajo se: Varovanci Zavetišča Meli iščejo dom!
Če razmišljate o tem, da bi svoj dom pripeljali psa ali mačko, dobro razmislite tudi o tem, kaj prihod živali prinaša v...
Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

O piškotkih

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

Sejni piškotki

To so piškotki, ki so potrebni za delovanje spletnega mesta.
'ngnSession' - glavni piškotek, ki vzdržuje sejo in se izbriše s potekom seje. Seja privzeto poteče po 2 urah
'OAID' - piškotek potreben za namene oglaševanja, ne shranjujemo nikakoršnih podatkov. Potreben je za preprečevanje podvojenih klikov ter dvojnega prikazovanja. Poteče po 1letu.
'ngnCookies' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede piškotkov
'ngnFacebook' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Facebook piškotkov
'ngnTwitter' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Twitter piškotkov
'ngnGoogle' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Google piškotkov


Več o piškotkih


 Dovoljeno

Facebook piškotki

Piškotki za Facebook vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Všeč mi je' in možnost komentiranja izdelkov in novic. Piškotek za to storitev nastavi facebook.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Twitter piškotki

Piškotki za Twitter vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Tweet' in možnost prikazovanja povezanih tweetov. Piškotek za to storitev nastavi twitter.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Google piškotki

Vtičniki za Google+ platformo, ki vključuje +1 gumb. Piškotek za to storitev poteče po 6 mesecih.


 Dovoljeno