0
0,00 €

Splošni pogoji nakupovanja

Splošni pogoji nakupa promocijskih artiklov portala Pes moj prijatelj v spletni trgovini Pes moj prijatelj - Splošni pogoji poslovanja

1.    Splošno

Splošni pogoji poslovanja so sestavljeni v skladu s predpisi s področja varstva potrošnikov, na podlagi priporočil Gospodarske zbornice Slovenije in mednarodnih kodeksov za spletno in elektronsko poslovanje. S spletno prodajo (v nadaljevanju kot »spletna prodaja«) upravlja spletni portal Pes moj prijatelj, katerega lastnik je Poslovno svetovanje, Tristan Denis Benedetti, s.p.,  Attemsov trg 15, Gornji Grad, 3342 Gornji Grad, ponudnik storitev spletne prodaje (v nadaljevanju kot »prodajalec«).

Spletna prodaja poteka preko spletnega portala prodajalca. S temi Splošnimi pogoji poslovanja se opredeljuje delovanje spletne prodaje, pravice in dolžnosti kupca ter poslovno razmerje med prodajalcem in kupcem izdelkov iz ponudbe spletne prodaje.

Za nakup v spletni trgovini Pes moj prijatelj se uporablja sistem nakupa »košarice«. Ta nadomešča navadno elektronsko email sporočilo.

 

Z oddajo naročila v spletni trgovini Pes moj prijatelj uporabniki potrjujejo, da so s pogoji seznanjeni, z njimi soglašajo in jih njihove določbe zavezujejo.

2.    Podatki o prodajalcu

 

Poslovno svetovanje, Tristan Denis Benedetti, s.p.,  Attemsov trg 15, Gornji Grad, 3342 Gornji Grad


Kontaktna oseba za stike s kupci, dodatne informacije, odstop od nakupa in reklamacije:


Tristan Denis Benedetti, info@pesmojprijatelj.si

3. Dostopnost informacij

Prodajalec se zavezuje, da bodo kupcu vselej na voljo:

- podatki o identiteti prodajalca (predvsem firma in sedež družbe ter številka registra, kjer je družba vpisana);
- kontaktni podatki, ki kupcu omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo s prodajalcem (naslov elektronske pošte, telefon ipd.);
- informacije o bistvenih značilnostih izdelkov oz. storitev iz ponudbe spletne prodaje, vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami;
- informacije o dostopnosti izdelkov oz. storitev iz ponudbe spletne prodaje;
- način in pogoji dostave izdelkov oz. izvršitve storitev, predvsem kraj in rok dostave;
- informacije o načinu plačila;
- podatki o časovni veljavnosti ponudbe iz spletne prodaje;
- informacije o roku, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop;
- informacije o možnosti vračila izdelkov in o tem, če in koliko takšno vračilo stane kupca
- informacije o postopku s pritožbo kupca ter podatki o kontaktni osebi
prodajalca za stike s kupci.

4. Ponudba izdelkov, rok dobave in prevzem

Ponudba izdelkov v spletni prodaji se zaradi narave poslovanja preko spleta pogosto in hitro spreminja ter ažurira. Artikli, ki jih ni več na voljo, so umaknjeni iz prodaje.

Slike izdelkov so simbolične, zato lahko pride do odstopanja v barvnem odtenku med sliko in dejansko barvo izdelka.

Rok dobave izdelkov so trije delovni dnevi od plačila po predračunu, za dostavne naslove v Sloveniji, razen če Pošta Slovenije na posamezni dostavni naslov dostavlja kasneje. Oseben prevzem kupljenih izdelkov ni mogoč.

5. Oddaja naročila

Izdelke v spletni trgovini Pes moj prijatelj je mogoče naročiti z uporabo košarice. Za nakupe v spletni trgovini ni potrebna nobena registracija.

- Izbrane artikle uporabnik odloži v košarico. Ob zaključku nakupa izbere gumb »naroči«, ki se nahaja na vrhu spletnega portala. Odpre se okno, kamor uporabnik vpiše podatke, ki so navedeni in potrebni za oddajo naročila. Trenutno je v spletni trgovini možna samo dostava prek Pošte Slovenije in plačilo po predračunu.

- V zadnjem koraku se izpiše povzetek naročila (izbrani izdelki, količina, končna cena ter podatki za dostavo). S klikom na gumb »pošlji« kupec potrdi naročilo. Na elektronski naslov, posredovan ob registraciji, kupec dobi e-sporočilo s predračunom in z vsemi podatki o svojem naročilu. Če bi prišlo do težav z dobavo katerega koli izdelka, bo kupec o tem obveščen po e-pošti.

- Kupec lahko izdelke, ki jih je že odložil v košarico, kadar koli odstrani iz košarice s klikom na ikono »rdečega križca«.

6. Načini plačila

Prodajalec omogoča izključno samo nakup s plačili po predračunu na poslovni račun podjetja Poslovno svetovanje, Tristan Denis Benedetti, s.p.

Po oddaji naročila boste na svoj elektronski naslov prejeli predračun in napotke za plačilo. Pred prejemom tega elektronskega sporočila ne izvršujte plačila.

Veljavnost predračuna je navedena na predračunu. V kolikor plačilo v času veljavnosti predračuna ni izvedeno, se smatra, da je kupec odstopil od naročila.

7. Cene

Spletna cena velja za vse obiskovalce spletne prodaje prodajalca.

Cene promocijskih artiklov veljajo v trenutku oddaje naročila in veljajo do objave novega cenika na spletni strani. Cene so navedene pri opisu vsakega posameznega artikla in v spletnem obrazcu za naročilo.

Prodajalec ni davčni zavezanec. DDV pri cenah ni obračunan na podlagi prvega odstavka 94. člena ZDDV. Vse navedene cene ob posameznih artiklih so končne cene za kupce, razen stroškov dostave.

Cene promocijskih artiklov veljajo v trenutku oddaje naročila in veljajo do objave novega cenika na spletni strani. Pes moj prijatelj si pridržuje pravice do sprememb cen brez vnaprejšnjega opozorila. Cene nimajo vnaprej določene veljavnosti.

8. Stroški dostave

Stroške dostave ob nakupih v skupni vrednosti nad 10 € za pošiljanje blaga na področju Slovenije krije spletni portal Pes moj prijatelj.

Kupec ob prevzemu pošiljke nima nobenih dodatnih stroškov ali plačil. Prodajalec ne pošilja kupcem artiklov po povzetju.

9. Kupoprodajna pogodba

Kupoprodajna pogodba v obliki nakupnega naročila je sklenjena v slovenskem jeziku. Kupoprodajna pogodba med prodajalcem in kupcem je sklenjena v  trenutku, ko kupec od prodajalca po elektronski pošti prejme obvestilo, da je naročilo sprejeto.

Od tega trenutka dalje so vse cene in drugi pogoji nakupa fiksirani in veljajo tako za prodajalca kot za kupca.

Kupoprodajna pogodba bo shranjena pri prodajalcu leto dni. Kupcu bo na voljo, če bo poslal zahtevo za posredovanje na elektronski naslov info@pesmojprijatelj.si.

10. Pravica do odstopa od nakupa, vračilo izdelkov

Kupec ima pravico, da v 14-ih dneh od dne prevzema naročenih izdelkov prodajalcu na kontaktni elektronski naslov info@pesmojprijatelj.si sporoči, da odstopa od kupoprodajne pogodbe, pri čemer mu ni potrebno navesti razloga za takšno odločitev.

Vrnitev kupljenih izdelkov prodajalcu v roku za odstop od kupoprodajne pogodbe šteje za sporočilo o odstopu. Edini strošek, ki zaradi odstopa od kupoprodajne pogodbe bremeni kupca, je strošek vračila izdelkov prodajalcu.

Kupljene izdelke je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30-ih dni od dne oddanega sporočila o odstopu od kupoprodajne pogodbe.

Pri vračilu artiklov se ob vračilu vrne vplačani znesek na TRR kupca. Vračilo vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 30 dni od prejema sporočila o odstopu od nakupa. Vrnitev prejetega blaga ponudniku v roku za odstop od nakupa se šteje za sporočilo o odstopu od nakupa.

Kupljene izdelke je potrebno vrniti prodajalcu nepoškodovane, v originalni embalaži in v nespremenjeni količini, razen če so izdelki uničeni, pokvarjeni, izgubljeni ali se je njihova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec. Če je poštni paket, s katerim je kupec prejel naročene izdelke, fizično poškodovan, če v njem manjka vsebina ali če kaže znake odprtja, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri Pošti Slovenije.

11. Varovanje podatkov

Prodajalec se zavezuje, da bo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS št. 86/2004) trajno varoval vse osebne podatke uporabnikov in da bodo ti podatki uporabljeni izključno za interne potrebe spletnega portala Pes moj prijatelj, torej izvrševanja naročil (pošiljanje ponudb, računov, obveščanje o času dostave), pošiljanje promocijskega gradiva…

Za reševanje morebitnih sporov v zvezi s spletnim portalom Pes moj prijatelj je pristojno sodišče v Kopru.

Koper, 10. 4. 2018

BODIMO ODGOVORNI SKRBNIKI!

  • Žival je naš prijatelj na poti skozi celo življenje. Razmislimo trezno o novem družinskem članu, bodimo odgovorni skrbniki!

Zadnji oglasi

Oddajo se: 14-letni Tor že 4 leta čaka na novo priložnost!
Tor bo letos star 14 let, v Zavetišču Ljubljana pa živi že zadnja 4 leta. Sicer je večji pes, ki z veseljem pokaže kakšen trik,...
Izgubljeni: Pogrešajo psičko Eono - najditelju ponujajo nagrado!
Pri zbiralniku vode v Dolnjih Slavečih (poleg Grada) je v nedeljo okrog 13. ure v gozdu izginila psička Eona (pasme trobarvni srbski gonič)...
Oddajo se: Dom išče osem malih razbojnikov in sedem starejših psov!
Če razmišljate o tem, da bi svoj dom pripeljali psa ali mačko, dobro razmislite tudi o tem, kaj prihod živali prinaša v...
Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

O piškotkih

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov

Sejni piškotki

To so piškotki, ki so potrebni za delovanje spletnega mesta.
'ngnSession' - glavni piškotek, ki vzdržuje sejo in se izbriše s potekom seje. Seja privzeto poteče po 2 urah
'OAID' - piškotek potreben za namene oglaševanja, ne shranjujemo nikakoršnih podatkov. Potreben je za preprečevanje podvojenih klikov ter dvojnega prikazovanja. Poteče po 1letu.
'ngnCookies' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede piškotkov
'ngnFacebook' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Facebook piškotkov
'ngnTwitter' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Twitter piškotkov
'ngnGoogle' - piškotek, ki si za 364 dni zapomne vaše nastavitve glede Google piškotkov


Več o piškotkih


 Dovoljeno

Facebook piškotki

Piškotki za Facebook vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Všeč mi je' in možnost komentiranja izdelkov in novic. Piškotek za to storitev nastavi facebook.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Twitter piškotki

Piškotki za Twitter vtičnike, ki med drugim vključujejo gumb 'Tweet' in možnost prikazovanja povezanih tweetov. Piškotek za to storitev nastavi twitter.com v primeru, da ste to stran že kdaj prej obiskali in poteče v 2 letih.


 Dovoljeno

Google piškotki

Vtičniki za Google+ platformo, ki vključuje +1 gumb. Piškotek za to storitev poteče po 6 mesecih.


 Dovoljeno